DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
05. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Parakstīs vienošanos par projekta “Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” īstenošanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 5. aprīlī, plkst. 14.00 biedrības “Reģionālo attīstības centru apvienība” (RACA) telpās Rīgā, Grēcinieku ielā 1 Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore Anita Krūmiņa parakstīs vienošanos par projekta “Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” īstenošanu.

Līdzīgu vienošanos par ieguldījumiem izglītības infrastruktūrā parakstīs arī Preiļu novada pašvaldība, bet pasākumā tāpat piedalīsies Limbažu, Valkas un Tukuma novadu pašvaldību vadītāji, jo arī šo pašvaldību izglītības iestādēs plānots ieguldīt Eiropas finansējumu.

Projekta "Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana" (projekta Nr. 8.1.2.0/17/I/012) mērķis ir uzlabot Kuldīgas novada izglītības iestāžu infrastruktūru, izveidojot ergonomisku mācību vidi, veicinot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzlabošanu, kā arī sporta infrastruktūras pilnveidošanu, tādējādi sekmējot kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura ieviešanu trīs Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestādēs.

Īstenojot šo projektu, tuvāko trīs gadu laikā – līdz 2021. gada 1. septembrim – plānots būtiski uzlabot mācību vidi trīs Kuldīgas novada skolās – Kuldīgas Centra vidusskolā, Kuldīgas 2. vidusskolā un V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā –, iegādāties ergonomiskas mēbeles un mūsdienīgas informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, tādējādi sekmējot  kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura ieviešanu skolās.

Kuldīgas Centra vidusskola ir lielākā Kuldīgas novada skola – 2017./2018. mācību gadu tajā sāka 646 audzēkņi. Skola kā viena no pirmajām Latvijā no šī mācību gada aprobē jauno kompetenču pieejā balstīto vispārējās izglītības saturu. Centra vidusskolā plānots uzlabot mācību vidi vairākās klasēs, pārveidojot tās par mūsdienīgām mācību laboratorijām – taps dabaszinātņu, datorikas un robotikas, kā arī multimediju laboratorija,  iegādājoties gan ergonomiskas mēbeles, gan nepieciešamās informācijas un komunikāciju tehnoloģijas. Agrākā sporta zāle, ko audzēkņi vairs nodarbībām praktiski neizmanto, jo dodas sportot uz pavisam netālo vieglatlētikas manēžu, pārtaps multifunkcionālā zālē, kur varēs notikt dažādi apmācību semināri, zinātniskas konferences un citi ar mācībām saistīti pasākumi. Pie skolas taps arī mūsdienīgs stadions. Tāpat skolas ēkā nepieciešams sakārtot inženierkomunikācijas – siltumapgādes sistēmu, ūdensapgādi un kanalizāciju, elektrotīklus, ventilāciju, kā arī uzlabot virtuves bloku.

Kuldīgas 2. vidusskolā, kur mācās 449 audzēkņi, ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu jau īstenota skolas telpu atjaunošanas projekta 1. kārta. Tās ietvaros skolas ēku kompleksā atjaunota un izbūvēta vēdināšanas sistēma un vājstrāvas tīkli, ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, uzlabota apsardzes un datortīklu sistēma un izbūvēta videonovērošana skolā un skolas teritorijā. 1. stāvā pārbūvēta arī apkures sistēma, ūdensvads un kanalizācijas tīkli, atjaunojot sanitāros mezglus: skolēnu tualetes, sporta nodarbību ģērbtuves un dušas telpas. Pēc komunikāciju izbūves atjaunota 1. stāva iekšējā apdare: grīdas un griesti, visas komunikācijas paslēpjot zem iekārtajām griestu sistēmām. Turpinot skolas pārbūvi, iecerēts sakārtot skolas jaunā korpusa 2. un 3.stāvu, kā arī sporta zāli.

No 2018./2019. mācību gada darbu sāks V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola, kas izveidosies, apvienojot V. Plūdoņa Kuldīgas ģimnāziju, Kuldīgas Alternatīvo sākumskolu un Kuldīgas pamatskolu. Jaunajā skolā mācīsies vairāk nekā 600 audzēkņi. Arī šeit, pateicoties Eiropas Savienības atbalstam, būs iespējams sakārtot vairākas telpas, aprīkojot tās ar ergonomiskām mēbelēm un informācijas un komunikāciju tehnoloģijām. Savukārt vecā sporta zāle, tāpat kā Centra vidusskolā, pārtaps par multifunkcionālu auditoriju.

Daudzas no pārbūvētajām telpām visās trīs skolās būs transformējamas – tajās būs bīdāmas sienas, lai telpu varētu pielāgot lielākiem un mazākie pasākumiem un nodarbībām, viegli pārvietojamas mēbeles, lai telpu varētu ērti pārkārtot, piemēram, darbam grupās un citām mācību darba formām.

Kopējais projekta īstenošanai nepieciešamais finansējums veido 7 658 383,40 eiro. 3 493 257,00 eiro būs Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, valsts budžeta dotācija 809 461,05 eiro, bet 3 355 665,35 – Kuldīgas novada pašvaldības finansējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI