DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Latvijas vēstnieks Normans Penke akreditēts Indonēzijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 4. aprīlī Latvijas vēstnieks Normans Penke iesniedza akreditācijas vēstules Indonēzijas prezidentam Džoko Vidodo (Joko Widodo). Vēstnieks apliecināja Latvijas gatavību padziļināt divpusējo sadarbību ar Indonēziju, stiprinot politisko un ekonomisko dialogu. Sarunā tika pārrunāta arī ES–Indonēzijas sadarbība.

Akreditācijas vizītes laikā vēstniekam vēl paredzētas tikšanās ar Indonēzijas Ārlietu ministrijas ģenerāldirektoru Amerikas un Eiropas lietās Muhammadu Anšoru (Mohammad Anshor) un Eiropas Savienības delegācijas vadītāju, vēstnieku Vincentu Guerendu (Vincent Guérend).

Normans Penke rezidēs Rīgā, un nerezidējošā vēstnieka amatā viņš nomainīja Baibu Braži.

Uzziņai

Kopš darba uzsākšanas Ārlietu ministrijā 1992. gadā N. Penke bijis vēstnieks Apvienotajā Karalistē un Īrijā, Krievijā, ANO pastāvīgajā pārstāvniecībā Ņujorkā, kā arī Japānā un Korejā.

Latvijas un Indonēzijas diplomātiskās attiecības nodibinātas 1993. gada 25. augustā. Ir notikušas vairākas vizītes, to vidū ārlietu ministra Edgara Rinkēviča darba vizīte Indonēzijā 2012. gada aprīlī. Savukārt 2014. gada martā oficiālā vizītē Latvijā ieradās Indonēzijas ārlietu ministrs Dr. Mārtijs Natalegava (Marty Natalegawa).

2017. gadā Indonēzija bija viens no lielākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem Dienvidaustrumāzijā – kopējais preču tirdzniecības apgrozījums sasniedza 8,97 miljonus eiro. Latvijas eksporta preces bija dažādas iekārtas, medicīnas instrumenti un tekstilizstrādājumi, savukārt no Indonēzijas galvenokārt tika importēti kaučuka izstrādājumi, garšvielas, tēja un palmu eļļa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI