DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents darba vizītē apmeklēs ASV un Franciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis no 2018. gada 2. aprīļa līdz 7. aprīlim darba vizītes ietvaros apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis un 8. aprīlī un 9. aprīlī Franciju.

Vizītes ietvaros Valsts prezidents otrdien, 3. aprīlī, piedalīsies trīs Baltijas valstu prezidentu un ASV prezidenta Donalda Trampa samitā Vašingtonā.

"Samitā, kas veltīts Baltijas valstu simtgadei, plānots pieņemt deklarāciju, kurā sagaidām spēcīgu politisku vēstījumu attiecībā uz ASV atbalstu Baltijas valstu drošībai un aizsardzībai. Samita laikā plānots iezīmēt turpmāko Baltijas valstu un ASV sadarbību, īpaši drošības un aizsardzības jomā, kā arī sadarbību ekonomikā, enerģētikā, izglītībā un citās jomās," uzsver Raimonds Vējonis.

Pēc samita Vašingtonā Valsts prezidents apmeklēs Sanfrancisko un Silīcija ieleju, kur paredzētas tikšanās ar sociālo tīklu kompānijām Facebook un Google. Tāpat darba vizītes laikā plānots LIAA pārstāvniecības ASV apmeklējums un tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem, kas darbojas Silīcija ielejā, kā arī vietējās latviešu diasporas pārstāvjiem Sanfrancisko un Ņujorkā.

Darba vizītes ASV noslēgumā Valsts prezidents apmeklēs Latvijas simtgadei veltīto Nacionālās Basketbola līgas spēli starp New York Knicks un Milwaukee Buck.

Savukārt pirmdien, 9. aprīlī, darba vizītes laikā Francijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

"Latvijai ir svarīgi ir būt daļai no aktīvās Eiropas, daļai no nākotnes diskusijas. Trīs Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu sniegs mums nepastarpinātu iespēju iesaistīties diskusijā par Eiropas nākotnes jautājumiem," atzīmē Raimonds Vējonis.

Darba vizītes Francijā noslēgumā trīs Baltijas valstu prezidenti un Francijas prezidents Emanuels Makrons Orsē modernās mākslas muzejā atklās Baltijas valstu simtgadēm veltīto izstādi "Simbolisms Baltijas valstu mākslā".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI