DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Nāc uz atklāto stundu Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā - “Eiropas vērtības”!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Eiropas vērtības”: Kas tās ir? Kādēļ un kā tās stiprināt? Kādēļ tieši šodien par to runāt? Eiropas Parlamenta birojs Latvijā aicina arī mediju pārstāvjus piedalīties atklātā stundā ar Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēniem!

Viedokļu apmaiņā piedalīsies Valsts izglītības satura centra pārstāve Danute Grīnfelde, izglītības eksperte Lelde Valdmane u.c.

Atklātā stunda "Eiropas vērtības" notiks šo piektdien, 23. martā, plkst. 14.10, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā (Raiņa bulvāris 8, Rīga). Tā notiks angļu valodas mācību stundā, un darba valoda būs angļu valoda.

Atklātās stundās tiek rīkotas Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu programmas ietvaros. Pašlaik programmā iesaistījušās aptuveni 100 skolas no dažādām Latvijas pilsētām.

Nākamās atklātās stundas notiks par šādām tēmām: Līdzdalība. Lēmumu pieņemšana ES. Eiropas nākotne. Kā varam iesaistīties lēmumu pieņemšanā Latvijas vai Eiropas līmenī? Kā tiek pārstāvētas Latvijas intereses ES? Plašāk par nākamo atklāto stundu norises vietām un datumiem skolās visa Latvijā: http://epfacebook.eu/qdhk  

Par programmu "Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas"

"Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas" ir ES mēroga programma, kuru sadarbībā ar pedagogiem īsteno Eiropas Parlamenta Informācijas birojs (EPIB) Latvijā. Kopš 2016./2017. mācību gada ciklā iesaistījušies vairāk nekā 100 skolotāji no dažādām Latvijas skolām, un šoruden programma tiks turpināta arvien jaunās Latvijas skolās.

Programmas mērķis ir jauniešos veicināt apziņu par sevi kā nozīmīgu ES daļu, rosināt izpratni par sabiedrībā notiekošo un motivēt līdzdarboties. Programma paredzēta 9.-12. klašu audzēkņiem un sniedz tik ļoti nepieciešamo metodisko atbalstu skolotājiem, integrētas ES tematikas iekļaušanai formālajā un neformālajā mācību procesā, atspoguļojot mūsu mijiedarbību ar Eiropu - kultūrā, vēsturē, literatūrā, mākslā, mūzikā, fizikā, ķīmijā, svešvalodās u.c.

"Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu" programmā aktīvi iesaistās arī Latvijas eiroparlamentārieši.

Skolām, kuras iesaistās projektā, ir pieejams šāds atbalsts:

  • Skolotāju semināri Latvijā un Briselē, saņemot metodisku atbalstu darbā par ES tematiku;
  • Mācību materiāls par ES sešos moduļos (vēstures, ekonomikas, politikas u.c. aspektos) ar uzdevumiem un aktivitātēm par ES. Mācību materiāls ir integrējams dažādos mācību priekšmetos;
  • Izglītojoši pasākumi skolēniem, t.sk., dalība Eiropas Jaunatnes dienās un EUROSCOLA (skolēnu diskusijas un parlamentārā darba simulācijas) Eiropas Parlamentā Strasbūrā, Francijā;
  • Aktivitātes skolās, t.sk., atbalsts praktisku iesaistes mehānismu īstenošanai skolās ES tēmas ietvaros (Eiropas dienas organizēšana u.c.). 
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI