DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Telekomunikācijas

Valsts prezidents: kiberdrošība ir viens no mūsu lielākajiem nākotnes izaicinājumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 2018. gada 9. martā, apmeklēja informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju CERT.LV un tikās ar CERT.LV vadītāju Baibu Kaškinu un CERT.LV vadītājas vietnieku Vari Teivānu.

Valsts prezidents tikšanās laikā uzsvēra: "Kiberdrošība ir ne tikai valsts, bet arī katra iedzīvotāja viens no lielākajiem nākotnes izaicinājumiem. Lai šo izaicinājumu sekmīgi pārvarētu, valsts līmenī jau daudz paveikts. Tomēr, lai nodrošinātu mūsu informācijas telpas drošību un kiberdrošību, ir jāturpina stiprināt atbildīgo iestāžu kapacitāti un jāveicina sabiedrības medijpratība."

Tikšanās laikā CERT.LV atzina, ka arī globāli kiberapdraudējumu skaitam ir tendence pieaugt. Tāpēc īpaši nozīmīgi ir jau šodien īstenot preventīvus pasākumus, lai stiprinātu valsts pārvaldes iestāžu kiberdrošību, kā arī celtu to spēju savlaicīgi reaģēt uz iespējamiem kiberuzbrukiem.

"Citu valstu vēlēšanu pieredze mums apliecina, cik būtiski ir arī politiskajām partijām spēt nodrošināt kiberdrošību ne tikai to tīmekļa vietnēm, bet arī citai IT infrastruktūrai," piebilda Raimonds Vējonis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI