DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes

VIENOTĪBA: nodokļu reformas ieviešana ir neapmierinoša; aicina finanšu ministri novērst trūkumus

VIENOTĪBA
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien tikšanās laikā ar finanšu ministru Danu Reiznieci-Ozolu VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti konstatēja, ka nodokļu reformas ieviešana ir neapmierinoša, reformas rezultātā ieviestajā jaunajā kārtībā atklājas būtiski trūkumi, radot uzņēmējiem un iedzīvotājiem neskaidrības un pārpratumus par jauno nodokļu normu ieviešanu dzīvē. Nodokļu reformu kritizē arī Eiropas Komisija, uzsverot, ka, pretēji iecerētajam, netiks sasniegts mērķis mazināt nevienlīdzību, turklāt būs ierobežotas iespējas palielināt valsts finansējumu veselības aprūpei un sociālai palīdzībai.

 "Labi iecerētā nodokļu reforma ir radījusi lielas neskaidrības un pārpratumus par to, kā dzīvē īstenot jaunās nodokļu normas," komentējot tikšanās rezultātus, rezumēja Hosams Abu Meri, VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs. Kā piemērus viņš minēja publiski izskanējušos gadījumus, kad cilvēki gaidītā algas pieauguma vietā saņēmuši mazākas algas, saskārušies ar normām, kas "nepakļaujas loģikai", un uzzinājuši, ka pašiem daudz cītīgāk ir jāseko līdzi saviem ieņēmumiem un nodokļu nomaksai, lai pēkšņi nekļūtu par nodokļu parādnieku.

VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti uzskata, ka kvalitatīva reformas ieviešana ir finanšu ministres tieša atbildība, tādēļ sagaida, ka tuvākajā laikā tiks apkopotas visas reformā konstatētās nepilnības un piedāvāts plāns gan to novēršanai, gan dažādu sabiedrības mērķa grupu informēšanai par nodokļu reformas ietekmi un ieviešanu.

Šodien tikšanās laikā ar finanšu ministri tika pārrunāts arī jautājums par finanšu sistēmas stabilitāti un reputāciju. VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti vērsa ministres uzmanību uz to, ka FinCEN ziņojums atklāja robus pastāvošajā nerezidentu noguldījumu uzraudzības jomā. VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti sagaida, ka nākotnē atbildīgās institūcijas rīkosies proaktīvi un nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas jautājums pastāvīgi atradīsies finanšu ministres uzmanības lokā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI