DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izsaukumu skaits pieaug, bet policija savas funkcijas pilda godam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
5.martā Rīgas pašvaldības policijā (RPP) norisinājās gada pārskata sanāksme, kurā tika aplūkoti pagājušā gada darba rezultāti. 2017.gadā RPP saņemti 92 706, turklāt ievērojami pieaudzis to izsaukumu skaits, kuri saņemti caur RPP mobilo aplikāciju.

Lai gan izsaukumu skaits joprojām pastāvīgi pieaug RPP Priekšnieks Juris Lūkass uzsvēra, k policija joprojām spēj saglabāt labus reaģēšanas laikus būtiskākajos izsaukumos, proti, notikumos, kuros ir nepieciešama tūlītēja policijas palīdzība (piemēram, kautiņi, ugunsgrēki vai noziegumi), pašvaldības policisti vidēji ierodas 6 minūšu un 9 sekunžu laikā. Savukārt uz ģimenes konfliktiem policija vidēji ierodas 14 minūšu un 26 sekunžu laikā.

Vienlaikus Lūkass uzsvēra, ka reaģēšanas laiki būtu daudz labāki, ja policijai būtu mazāk jāstrādā ar Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, jo šāda veida izsaukumi sastāda 41% no kopējā izsaukumu skaita. "Vidēji viena ekipāža 11 stundu maiņā 2,5 stundas strādā ceļu satiksmes uzraudzības jomā, līmējot tā saucamos "plāksterus". Tas nav pareizi. Diemžēl esam kļuvuši par Ceļu policiju," teica Lūkass.

Tāpat RPP priekšnieks pastāstīja, ka tradicionāli ārpus apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem lielākais pārkāpumu skaits ir alkohola lietošanas jomā, proti, par atvērtu alkohola iepakojumu sabiedriskā vietā vai par alkohola lietošanu publiskā vietā, kā arī dažādi alkohola reibumā izdarīti pārkāpumi. Pagājušajā gadā ārpus ceļu satiksmes kopā reģistrēti 13 937 administratīvie pārkāpumi, no kuriem 2878 bija saistīti ar alkohola lietošanu.

Kā galveno nākamā gada prioritāti J.Lūkass uzstādīja darbu bērnu tiesību aizsardzības jomā, kas arī pagājušajā gadā bija policijas prioritāte. RPP priekšnieks pastāstīja, ka pagājušajā gadā 100 bērni šķirti no ģimenēm vecāku apdraudējuma dēļ, kas ir par 70% vairāk nekā gadu iepriekš. "Mūsu mērķis nav noķert 17 gadus vecus smēķētājus pie skolām, bet gan novērst tos pārkāpumus, kas tiek izdarīti pret bērniem, kā arī turpināt strādāt ar bērniem profilaktiski, lai viņi paši neizdarītu pārkāpumus," rezumēja Lūkass.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI