DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

2017. gadā Latvijas īstenotā divpusējā attīstības sadarbība

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ārlietu ministrija 2017. gadā ir atbalstījusi attīstības sadarbības aktivitātes partnervalstīs un Latvijā atbilstoši Attīstības sadarbības politikas pamatnostādnēm 2016.-2020. gadam un Attīstības sadarbības politikas plānam 2017. gadam. Kopā pērn atbalstīti 17 projekti, to vidū arī Latvijas ekspertīzes nodošana citu donoru projektos, piemēram, mazo un vidējo uzņēmumu standartizācijas jomā, un globālās izglītības projekti. Papildus tika atbalstītas biedrības “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” aktivitātes sabiedrības informēšanai un biedrības “Latvijas Pašvaldību savienība” dalība Eiropas Savienības pašvaldību attīstības sadarbības tīklā “PLATFORMA” (European platform of local and regional authorities for development - PLATFORMA). Kopējais ieguldītais finansējums no Ārlietu ministrijas divpusējā attīstības sadarbības budžeta bija 441 250,23 EUR.

Tāpat 2017. gadā tika turpināta prakse strādāt stratēģiski, sadarbojoties ar citiem donoriem - attīstības sadarbības projekti un aktivitātes tika īstenotas sadarbībā ar ASV, Šveici, Zviedriju un Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programmu Uzbekistānā. Divpusējai attīstības sadarbībai atvēlētajam Ārlietu ministrijas finansējumam tika piesaistīts gandrīz līdzvērtīgs donoru ieguldījums – 17 īstenotajiem attīstības sadarbības projektiem citu starptautisko donoru finansējums bija 48% no visām izmaksām jeb 401 845,28 EUR.

No Ārlietu ministrijas budžeta finansētajām aktivitātēm 76% gadījumu tika atbalstīta pārvaldes attīstība un spēju stiprināšana, kas ietver tieslietu un iekšlietu sistēmu pilnveidošanu, demokrātiskās līdzdalības veicināšana un cīņa pret korupciju, 14% – uzņēmējdarbības attīstība un eksportspējas stiprināšana, savukārt 10% atbalsts tika sniegts decentralizācijas procesiem un vietējās un reģionālās pārvaldes stiprināšanai.

2017. gadā 63% atbalsts tika sniegts Austrumu partnerības valstīm – to vidū prioritārajām partnervalstīm Ukrainai, Moldovai, Gruzijai, 30% finansējuma tika novirzīti Centrālāzijas valstīm Uzbekistānai, Tadžikistānai, Kirgizstānai, savukārt 7% – citām valstīm.

Infografika "Attīstības sadarbības projekti 2017. gadā"

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI