DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Informācija sabiedrībām ar ierobežotu atbildību par patiesā labuma guvējiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Uzņēmumu reģistrs atgādina, ka juridiskajām personām, t.sk., sabiedrībām ar ierobežotu atbildību (SIA), kuras reģistrētas Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros laikā līdz 2017.gada 1.decembrim, ir pienākums iesniegt Uzņēmumu reģistram informāciju par patieso labuma guvēju līdz 2018.gada 1.martam.

Svarīgi piebilst, ka SIA informācija par tās patiesajiem labuma guvējiem atsevišķi Uzņēmumu reģistrā nav jāiesniedz, ja:

  • SIA dalībnieki ir fiziskas personas, kuri ir arī patiesie labuma guvēji SIA atbilstoši definīcijai Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma 1.panta 5.punkta a)apakšpunktam;
  • UR ir iesniegts attiecīgais dalībnieku reģistra nodalījums;
  • attiecīgo dalībnieku valstspiederība un pastāvīgās dzīvesvietas valsts sakrīt ar personas koda valsti (Latvija) vai valsti, kas izdevusi personu apliecinošo dokumentu (ārvalstniekiem).

Informācija par patiesajiem labuma guvējiem būs jāiesniedz, ja tiks veikts izmaiņas SIA dalībnieku reģistrā vai valdes sastāvā.

Vairāk informācijas par patiesā labuma guvējiem: https://www.ur.gov.lv/lv/jaunumi/aktualitates/juridiskam-personam-jaatklaj-patiesie-labuma-guveji/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI