DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM aicina VK izvērtēt Rīgas domes finanšu izlietojumu Satiksmes departamenta direktora amatam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 2018. gada 14. februārī ir nosūtījusi vēstuli Valsts kontrolei (VK) , kurā lūdz izvērtēt Rīgas domes finanšu līdzekļu izlietojuma lietderību Satiksmes departamenta direktoram amatam*.

Šobrīd pēc VARAM rīcībā esošās informācijas Satiksmes departamentā ir izveidojusies situācija, kad direktora amatu ieņem uz laiku nozīmētais direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins un tai pat laikā direktora amatā palicis darbā atjaunotais Vitālijs Reinbahs, kuram ar Rīgas domes priekšsēdētāja lēmumu ir noteikta dīkstāve. No tā izriet, ka abas minētās amatpersonas atrodas darba tiesiskajās attiecībās ar Rīgas domi un pēc būtības ieņem vienu un to pašu amatu, katrs saņemot par ieņemamo amatu darba algu.

Parlamentārais sekretārs J.Eglīts uzsver: "Pašvaldības vadībai ir pienākums uzturēt pilsētu un nodrošināt saimnieciskos procesus atbildīgi, izvērtējot veicamajiem darbiem paredzētā budžeta izlietojuma lietderību, tai skaitā pārraugot pašvaldības struktūrvienības. Iespējams, ka no Rīgas domes vadības puses ir veiktas nesaimnieciskas un netālredzīgas darbības, kā rezultātā no Rīgas pilsētas iedzīvotāju samaksātajiem nodokļiem tiek maksāta alga personai, kas nepilda vai nevar pildīt savus tiešos pienākumus savstarpēji tiesiska strīda dēļ. Šāda situācija nedrīkstētu būt, un pašvaldībai tā būtu jārisina uzreiz."

VK savas kompetences ietvaros uzrauga pašvaldību rīcību ar finanšu līdzekļiem un mantu** un veicot finanšu, likumības un lietderības revīzijas, kontrolē valsts, pašvaldību un citu atvasināto publisko personu budžetu līdzekļu ieņēmumus un izdevumus.

*Ņemot vērā plašsaziņas līdzekļos sniegto informāciju, ka Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs tika atstādināts no pienākumu pildīšanas laika posmā, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veica izmeklēšanu lietā, kurā Vitālijs Reinbahs bija iesaistītā persona, bet par Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju tika nozīmēts Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Emīls Jakrins. Vitālijs Reinbahs 2017.gada augustā tika atjaunots darbā, nemainīgi ieņemot departamenta direktora amatu.

**Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 74.pantu

*** Saskaņā ar Valsts kontroles likuma 2.pantu

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI