DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies ES ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Sofijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
15. un 16. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā, tā dēvētajā Gimnihas (Gymnich) sanāksmē Sofijā, Bulgārijā.

Ārlietu ministri apspriedīs aktuālo situāciju Sīrijā. Tāpat sanāksmē plānota diskusija par Ziemeļkoreju saistībā ar nesenajiem ballistisko raķešu un kodolizmēģinājumiem, kā arī tās sarunām ar Dienvidkorejas valdības pārstāvjiem ziemas olimpisko spēļu laikā.

Atsevišķā darba sesijā plānots pārrunāt progresu Rietumbalkānu valstu ES integrācijas procesā, balstoties uz 6. februārī publicēto Eiropas Komisijas stratēģiju Rietumbalkāniem. Tradicionāli Gimnihas sanāksmes laikā notiek arī ES dalībvalstu ārlietu ministru kopīga sesija ar ES kandidātvalstu ministriem, kas šoreiz veltīta sadarbībai aizsardzības un drošības jomā.

Informācijai

Neformālā jeb tā dēvētā Gimnihas sanāksme ir regulāra ES ārlietu ministru tikšanās, kuru reizi pusgadā organizē ES prezidējošā valsts. To vada ES augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos. Sanāksmēs notiek stratēģiskas diskusijas par ES ārlietu un drošības politikas mērķiem un to īstenošanas iespējām.

Gimnihas tikšanos laikā netiek pieņemti saistoši lēmumi. Tās ministriem nodrošina iespēju pārrunāt aktuālos jautājumus neformālā gaisotnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI