DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

ES mājā kinolektorijs ar Ditu Rietumu par Eiropas kinofestivāliem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
26. februārī plkst. 17.30 aicinām piedalīties kinolektorijā, kurā būs iespēja klausīties kinokritiķes Ditas Rietumas stāstījumu par Eiropas kinofestivāliem un redzēt somu režisora Aki Kaurismeki filmu "Cerības otra puse". Pasākums notiks ES mājas 1. stāvā, Zināšanu, sarunu un mākslas istabās, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Kino ir nozīmīga Eiropas kultūras mantojuma daļa. Ik gadu dažādās Eiropā pilsētās notiek starptautiski nozīmīgi kinovestivāli, pazīstamākie no tiem: Berlīnes, Kannu, Venēcijas, Lokarno.

Kinolektorijā Dita Rietuma stāstīs par 68. Berlīnes starptautisko kinofestivālu jeb Berlināli, kas tikko būs beidzies (kinofestivāls notiks no 15. līdz 25. februārim), izrādot ap 400 filmas un noskaidrojot galveno balvu "Zelta lācis" un "Sudraba lācis" ieguvējus. Lekcijā uzzināsiet par šī un citu festivālu nozīmi kino nozarē, Latvijas filmu panākumiem, to, kā dalība festivālos palīdz Latvijas filmām sasniegt arvien plašāku skatītāju loku, bet jaunajiem aktieriem – gūt Eiropas mēroga ievērību.

Pasākuma otrajā daļā būs iespēja skatīties somu ievērojamā režisora Aki Kaurismeki filmu "Cerības otra puse", kas 2017. gadā Berlinālē saņēma apbalvojumu "Labākais režisors".
Filma ir skumji komisks stāsts par Hāledu – jaunu bēgli no Sīrijas. Kad varas iestādes sīrietim nepiešķir bēgļa statusu un sūta atpakaļ uz Alepo drupām, viņš nolemj palikt Helsinkos nelegāli un sameklēt savu pazudušo māsu. Puisis sastopas gan ar rasisma izpausmēm, gan ar necerētu labestību.
Filma angļu, arābu, somu, zviedru valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vietu skaits pasākumā ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties iepriekš: https://goo.gl/forms/LlSnqc6tpdPCvnJo2.
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.
 
Eiropas Kultūras mantojuma gadā ES māja kopā ar kinokritiķi Ditu Rietumu organizēs kinolektoriju ciklu. Nākošie pasākumi notiks martā un aprīlī.
Eiropas Kultūras mantojuma gada mērķis ir mudināt atklāt un iepazīt Eiropas kultūras mantojumu un stiprināt izjūtu, ka esam piederīgi kopīgai Eiropas telpai. Šā gada devīze ir "Mūsu mantojums – pagātnes un nākotnes satikšanās".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI