DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesā uzņem “ēnas”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 14. februārī, Satversmes tiesā „Ēnu dienas” ietvaros viesojās sešas “ēnas”, kuras bija izvēlējušās izzināt un sekot Satversmes tiesas priekšsēdētājas Inetas Ziemeles, Satversmes tiesas tiesnešu Alda Laviņa un Artūra Kuča, Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītājas Allas Spales un Satversmes tiesas priekšsēdētājas padomnieces Lailas Jurcēnas darba dienas gaitām.

"Ēnu dienas" ietvaros "ēnām" bija lieliska iespēja ne tikai doties ekskursijā pa Satversmes tiesas telpām un iepazīt tiesas ikdienas darbu, bet arī tikties ar savu izvēlēto profesiju pārstāvjiem un pārrunāt jautājumus, kas saistās ar nākotnes profesijas izvēli un ikdienas darbu Satversmes tiesā. Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un tiesnesis Aldis Laviņš, tiekoties ar ēnām, uzsvēra Satversmes tiesas tiesneša darba īpašo nozīmi un vienlaikus atbildību, kādu ikdienā uzņemas Satversme tiesas tiesneši. Jaunieši savukārt pastāstīja par savi un to, kāpēc izvēlējušies tuvāk iepazīties ar Satversmes tiesas ikdienu un savu nākotnes profesijas izvēli saistīt ar darbu tieslietu sistēmā.

Šoreiz "Ēnu dienas" ietvaros Satversmes tiesu apmeklēja: Viktorija Bergmane un Kārlis Bērziņš no Valmieras Viestura ģimnāzijas 11. klases, Evita Žmuida no Gulbenes 2. vidusskolas 10. klases, Linda Tralle no Līgatnes novada vidusskolas 11. klases un Sarmīte Pudāne no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 12. klases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI