DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs Dienvidkorejā vienojas par Baltijas valstu un Dienvidkorejas kopējās ekonomiskās sadarbības komitejas izveidi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 14. februārī Valsts prezidenta vizītes laikā Seulā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Korejas Republikas ārlietu ministri Kjunvu Kangu (Kang Kyung-wha).

Ministri atzinīgi novērtēja abu valstu divpusējās attiecības, ko īpaši veicinājusi vēstniecību atvēršana abās valstīs. Tas ir palīdzējis attīstīt sadarbību ekonomikā, kultūrā, izglītībā un citās jomās.

Sarunas laikā ministri pauda gandarījumu par Baltijas valstu un Dienvidkorejas ekonomiskās sadarbības komitejas izveidi, kas veicinātu ekonomisko attiecību stiprināšanu. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka intensīvo sadarbību ekonomikā apliecina arī vērienīgais biznesa forums Valsts prezidenta vizītes laikā un uzņēmēju izrādītā abpusējā interese. Dienvidkoreja ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem tirdzniecības partneriem Āzijā, vienlaikus ir vairākas nozares, kurās redzams potenciāls sadarbības veicināšanā. Lai sekmētu Latvijas pārtikas produktu eksportu uz Dienvidkoreju, E. Rinkēvičs aicināja paātrināt pārtikas produktu ražotāju sertifikācijas procesu.

E. Rinkēvičs uzsvēra, ka būtiski ir turpināt darbu Gaisa satiksmes līguma noslēgšanai starp abām valstīm, tādēļ ministrs aicināja Dienvidkorejas delegāciju tuvākajā laikā ierasties Rīgā. Šāds līgums ļautu stiprināt sadarbību tūrisma jomā un iespējamu tiešo avioreisu satiksmi nākotnē.

Abi ministri atzinīgi novērtēja ES–Dienvidkorejas brīvās tirdzniecības līguma veiksmīgo darbību, kas krietni veicinājis divpusējo tirdzniecību gan ES, gan Latvijas ekonomiskajās attiecībās ar Dienvidkoreju.

Sarunas gaitā ministri pārrunāja arī abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī reģionālos jautājumus, to vidū situāciju Korejas pussalā. Vizītes laikā ārlietu ministrs sniedza interviju Seulas radio stacijai TBS eFM un laikrakstam The Korea Times.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI