DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
09. februārī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aktīvi un radoši pavadīsim laiku Kuldīgā!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti izbaudīt ziemas priekus Kuldīgā, kā arī piedalīties dažādos radošos, izglītojošos un aktīvos pasākumos.

Izkusties svaigā gaisā!

Arī šogad V. Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas stadiona basketbola laukumā ierīkota brīvdabas slidotava. Ledus jau atkal ir uzliets, un slidotava gaida visus slidot gribētājus.

Entuziasti izveidojuši 1200 m garu distanču slēpošanas trasi jaunizbūvētās Meistaru ielas galā. Slēpes, nūjas un zābakus var iznomāt A. Grundmaņa stadionā, Īsajā ielā 4 no otrdienas līdz svētdienai no 9.00 līdz 20.00 (vērsties sarga mājā pie stadiona uzrauga, tālr. 6337353). Nomas maksa diennaktī: bērniem – 2 EUR, pieaugušajiem – 5 EUR. Cenā iekļauta slēpju zābaku, slēpju un nūju noma.

Sestdien, 10. februārī Kuldīgas novada sporta skolas sporta bāzēs un laukā norisināsies atklātās 9. ziemas sporta spēles. Sacensību atklāšana notiks 10.00 pie vieglatlētikas manēžas. Labākos individuālos sportistus un komandas noskaidros šādās disciplīnās – telpās: galda tenisā, svaru bumbu celšanā, dambretē, šautriņu mešanā, zolītē, šahā, ārmrestlingā, novusā, vieglatlētikā, šaušanā, peldēšanā, kā arī svaigā gaisā: slēpošanā, zemledus makšķerēšanā un hokejā 3:3. Plašāk par sacensībām www.kuldigasports.lv.

Savukārt 18. februārī, 11.00, V. Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas stadionā, atkarībā no laikapstākļiem, ģimenes būs aicinātas uz ziemas sporta festivālu – slidošana, slēpošana, pikošanās un citām atrakcijām. Plašāk par pasākumu būs pieejama www.kuldigasports.lv.

Kino gardēžiem

Kuldīgas kultūras centrā kino gardēži aicināti baudīt jaunākās filmas. ASV 2018. gada romantisko drāmu "Brīvība piecdesmit nokrāsās" varēs noskatīties sestdien, 10. februārī, 14.00 un 19.00 un svētdien 13.00 un 18.00. Savukārt ASV 2018. gada asa sižeta piedzīvojumu filmu "Labirinta skrējējs: pretnāves zāles" varēs noskatīties sestdien, 10. februārī 16.30 un svētdien, 11. februārī 15.30.

Radoši un izglītojoši

Tiem, kuri nedēļas nogali vēlas pavadīt radoši un uzzināt ko jaunu, svētdien, 11. februārī aicināti apmeklēt Kuldīgas novada muzeja radošo darbnīcu. Šoreiz iepazīsim februāri – Sveču mēnesi. Uzzināsim daudz jauna par gaismas avotiem un to iedalījumu, iepazīsim dažādus senus un neredzētus gaismas ķermeņus, spēlēsim ēnu spēli un gatavosim paši savus svečturus. Kuldīgas novada muzejā vēl skatāmas izstādes "Kuldīgas amatu piederumi", "Ziema kafijas krūzē", kā arī ekspozīcijas "Kuldīga pirms mums" un "Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gs. sākumā". Bet no 13. februāra būs skatāma izstāde "Kuldīga ziemā" – gleznas, fotogrāfijas un priekšmeti no Kuldīgas novada muzeja krājuma.

Kuldīgas vecajās rātsnamā vēl līdz 16. februārim var pagūt apskatīt Indara Vētrāja fotogrāfiju izstādi. Savukārt 15. februārī 18.30 ikviens te aicināts apmeklēt veselīgu nodarbību "Galvenā lomā – ķiploks" ar uztura speciālisti Katrīnu Spulenieci-Aišpuri. Dalību var pieteikt pa tālr. 20371650. Dalības maksa – 4 EUR.

Līdz 25. februārim Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6, apskatāma latviešu tautastērpu un Dziesmu un deju svētku tradīcijām veltītā izstāde "Latviskās dvēseles raksti". Izstādē eksponēti gan 26 tautastērpi, gan etnogrāfiskie un arheoloģiskie priekšmeti, te ir arī attēli, latviešu rakstu zīmes un informatīvie teksti. Izstāde iekļauta Latvijas valsts simtgades svinību programmā.

Steidzam baudīt ziemas priekus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI