DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pie administratīvās atbildības pēdējo četru mēnešu laikā saukti 10 deputāti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 2017.gada 4.septembra līdz 2018.gada 8.janvārim pie administratīvās atbildības saukti 10 Saeimas deputāti. Par to Saeimai ceturtdien, 1.februārī, ziņojumu sniedza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra sniegto informāciju naudas sods par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu piemērots Jeļenai Lazarevai, Aivaram Meijam, Andrim Morozovam, Edgaram Putram, Jānim Trupovniekam, Jānim Urbanovičam un Artusam Kaimiņam.

Naudas sods piemērots arī deputātam Imantam Parādniekam par tīšu personu apliecinoša dokumenta bojāšanu, nolaidīgu glabāšanu vai tāda personu apliecinoša dokumenta lietošanu, kura vietā izsniegts jauns personu apliecinošs dokuments, savukārt deputātam Artusam Kaimiņam piemērots naudas sods par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu.

IeM arī informē, ka deputāts Askolds Kļaviņš saņēmis brīdinājumu par saistošo noteikumu "Par teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu" prasību neievērošanu. Tāpat brīdinājumu saņēmis deputāts Vitālijs Orlovs par saistošo noteikumu "Par nekustamo īpašumu un tiem pieguļošo teritoriju uzturēšanu Babītes novadā" prasību neievērošanu.

Ziņojums Saeimai sniegts saskaņā ar 2016.gada maijā pieņemtajiem grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputāta administratīvai sodīšanai vairs nav nepieciešama parlamenta piekrišana. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI