DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izglītības iestādes nodrošinās ar jaunām informācijas tehnoloģijām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jelgavas novada domes deputāti šī gada pirmajā domes sēdē atbalstīja Izglītības pārvaldes iesniegtu lēmumprojektu, kas paredz skolām iegādāt dažāda veida informācijas tehnoloģiju ierīces - datorus, interaktīvas tāfeles, projektorus, ekrānus un dažādas lietvedībai nepieciešamas tehnikas vienības. Apstiprinātais lēmums paredz jaunās informācijas tehnoloģijas iegādāties ar valsts aizņēmuma palīdzību 145 000 EUR apmērā.

Zināma veida datortehniku un citas izglītības iestādēm nepieciešamas informācijas tehnoloģijas Jelgavas novada pašvaldība nodrošina ik gadu no budžeta līdzekļiem. Novadā ir gan pirmsskolas izglītības iestādes, gan pamatskolas un vidusskolas, kā arī viena mūzikas un mākslas skola - kopā 18 izglītības iestādes. Lai secīgi nomainītu savu laiku nokalpojušo tehniku, pieņemts lēmums 16 izglītības iestādēm iegādāt jaunus datorus, interaktīvās tāfeles, projektorus, ekrānus un arī jaunu datortīkla programmatūru.

"Informācijas tehnoloģiju pilnvērtīgai izmantošanai ir būtiska nozīme mācību procesa kvalitātes paaugstināšanā un pievilcības palielināšanā. Vecās tehnikas nomaiņa pret jaunām paredzēta tajās skolās, kur datoru komponentes ir tehnoloģiski novecojušas, lēna datoru darbība un kur tiek traucēts darba process. Jānorāda, ka katra izglītības iestāde saņems atšķirīgas tehnikas. Vienai vairāk trūkst datori, citai ekrāni, projektori, bet vēl kādai ir nolietojusies lietvedībā nepieciešamā tehnika, piemēram, printeris", skaidro Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa.

Esošās informācijas tehnoloģijas novērtējumu skolās veica novada pašvaldības Izglītības pārvalde sadarbībā ar Informācijas tehnoloģijas nodaļu. Kopumā 16 Jelgavas novada izglītības iestādēm plānots iegādāties 55 stacionāros datorus, 8 dokumentu kameras, 3 interaktīvās tāfeles, 54 portatīvos vai planšetes, 10 projektorus, 3 printerus un divus elektriskos ekrānus. Nepieciešamību sarakstā ir arī programmatūra datortīkla pārvaldībai, Smart Sync.

Vecā datortehnika un citas nolietojušās informācijas tehnoloģijas tiks nodotas utilizācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI