DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: būtiski, lai valsts un pašvaldību līmenī Latvijas attīstībai izšķiroši jautājumi tiktu risināti valstiski

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 2018. gada 26. janvārī, Rīgas pilī notika Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēža Ginta Kaminska tikšanās. Tās laikā Valsts prezidents uzsvēra: “Neskatoties uz dažādiem viedokļiem atsevišķos jautājumos, būtiski, lai valsts un pašvaldību līmenī Latvijas attīstībai izšķiroši jautājumi tiktu risināti valstiski”.

Tikšanās laikā tika pārrunātas plānotās izmaiņas izglītības sistēmā. Valsts prezidents un LPS priekšsēdis bija vienisprātis, ka būs izšķiroši, vai spēsim pieņemt pareizos lēmumus un pilnveidot izglītības sistēmu tā, lai ikvienam Latvijas bērnam, neatkarīgi no viņa dzīves vietas vai vecāku sociālā stāvokļa, būtu pieejama kvalitatīva izglītība.

Amatpersonas atzīmēja, ka nozīmīgs jautājums, saistībā ar plānotajām izglītības iestāžu tīkla izmaiņām, būs iedzīvotāju mobilitātei un autoceļu infrastruktūras sakārtošanai un attīstībai.

"Vienlīdz būtiski ir arī valstiskā līmenī veidot vienotu un saprotamu valsts pārvaldes iestāžu pārklājuma tīklu, tā nodrošinot iedzīvotajam iespējas saņemt nepieciešamos valsts sniegtos pakalpojumus," uzsvēra Valsts prezidents.

Tikšanās laikā tika pārrunāti vairāku nozaru jautājumi, tai skaitā sadarbības teritoriju izveidošanas principi, pašvaldību īstenotie pasākumi jauno speciālistu piesaistīšanai novados, starpinstitūciju sadarbība u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI