DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ministru prezidents ar CERN ģenerāldirektori pārrunā abu pušu turpmākās sadarbības iespējas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 25. janvārī, Davosā tikās ar Eiropas Kodolpētījumu organizācijas CERN ģenerāldirektori Fabiolu Džanoti (Fabiola Gianotti).

2017. gada maijā CERN tika nosūtīta vēstule par Latvijas potenciālo vēlmi iestāties CERN. Tagad šis jautājums ir arī formāli Latvijas valdības dienas kārtībā, tostarp jautājums par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu dalībai CERN. Plānots, ka šis jautājums jau tuvākajā laikā būs Ministru kabineta darba kārtībā. Tikšanās laikā F. Džanoti apliecināja, ka CERN ir gatavs pilnvērtīgi sadarboties ar Latviju, Lai uzņemtu mūsu valsti savās rindās.

M. Kučinskis pauda gandarījumu, ka notiek sarunas par vairākiem Latvijas uzņēmēju un universitāšu sadarbības projektiem vēl pirms Latvijas pievienošanās CERN. "Latvijas uzņēmēju vizīte CERN šī gada 18.janvārī ir devusi stimulu sadarbībai. Sadarbība ar CERN ir labs mācību tramplīns Latvijas aktīvākajiem eksportētājiem, un vadošajiem rūpniecības sektoriem domāt un piedāvāt preces un pakalpojumus augsto tehnoloģiju jomā," sacīja M. Kučinskis.

Lai Latvija kļūtu par CERN dalībvalsti, šobrīd norit diplomātiskais darbs ar CERN Padomes dalībvalstīm saistībā ar Latvijas vēlmi pievienoties. Latvijā (RTU un LU) darbu uzsācis augstas enerģijas daļiņu fizikas un paātrinātāju tehnoloģiju centrs, kura galvenais uzdevums ir attīstīt augstas enerģijas fizikas zinātnes disciplīnu Latvijā. Tāpat Latvijai ar CERN veidojas vairāki veiksmīgi un abpusēji izdevīgi sadarbības projekti, kurus Latvijas valdība atbalsta un vēlas paplašināt.

Ministru prezidenta tikšanās ar CERN ģenerāldirektori notika Pasaules ekonomikas foruma Davosā ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI