DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Sniegputenis un lietus visā valsts teritorijā apgrūtina braukšanas apstākļus
Uz ceļiem strādā uzturētāju tehnika

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sniegputenis lielā valsts teritorijās daļā patlaban apgrūtina braukšanas apstākļus, savukārt Kurzemē gaisa temperatūra ir pakāpusies virs nulles un Ventspils, Liepājas un Kuldīgas apkārtnē līst lietus un veidojas atkala, radot īpaši sarežģītus braukšanas apstākļus.

Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un uzmanīgiem šādos nelabvēlīgos laika apstākļos, izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci! Jārēķinās, ka sniegputeņa un lietus laikā ir arī apgrūtināta redzamība.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem vairākkārt. Galveno autoceļu posmi Kurzemē šodien jau ir tīrīti četras reizes, Vēršam autobraucēju uzmanību, ka intensīvas snigšanas laikā pilnīgi bez sniega tos uzturēt nav iespējams.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos šobrīd iesaistītas vairāk kā 60 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autoceļu tīrīšana un kaisīšana notiek prioritārā secībā, sākot ar valsts galvenās nozīmes autoceļiem un autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti, vēlāk pievēršoties reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem, atbilstoši autoceļu uzturēšanas prasībām un specifikai.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem,  apledojumu, sniega sanesumiem vai citiem šķēršļiem uz valsts autoceļiem lūdzam informēt VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) Satiksmes informācijas centru pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555, uz e-pastu: sic@lvceli.lv vai LVC Twitter un Facebook kontos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI