DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts prezidents akreditē Ungārijas un Ekvadoras vēstniekus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 2018. gada 23. janvārī, Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā darbam Latvijā akreditēja Ungārijas un Ekvadoras vēstniekus.

Tiekoties ar Ungārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ferencu Gāboru Bāņai (H.E. Mr Ferenc Gábor Bányai) Valsts prezidents atzinīgi novērtēja starpvalstu aktīvo un regulāro politisko dialogu, kā arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu, un Višegradas grupas sadarbību. Raimonds Vējonis pateicās Ungārijai par ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā. Puses saskata ievērojamu potenciālu ekonomisko attiecību attīstībā. Gan Ungārija, gan Latvija plāno vairākus nozīmīgus pasākumus, lai abās valstīs atzīmētu Latvijas simtgadi.

Sarunā ar Ekvadoras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lautaro Poso Malo (H.E. Mr Lautaro Pozo Malo) Valsts prezidents pauda gandarījumu par Latvijas goda konsulāta atvēršanu Ekvadorā 2016. gadā. Raimonds Vējonis atzinīgi novērtēja līdzšinējo konstruktīvo sadarbību un atzina, ka Latvija ir ieinteresēta paplašināt ekonomisko dialogu, īpaši jomās, kas saistītas ar IKT, tranzītu un loģistiku, kā arī attīstīt sadarbību izglītības un zinātnes jomās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI