DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Šodien plkst. 11.30 pie Ministru kabineta atklās barikādēm veltītu instalāciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien plkst .11.30 pie Ministru kabineta tiks atklāta 1991. gada barikādēm veltīta vides instalācija, kas papildināta ar audiovizuāliem uzskates materiāliem par tā laika notikumiem – fotogrāfijām, faktiem un vēsturiskiem audioierakstiem. Vides objekts būs apskatāms līdz pat svētdienai, 21. janvārim.

Pieminot barikāžu laiku, piektdien, 19. janvārī, pie Ministru kabineta ēkas tiks atklāts vides objekts, kas līdzināsies barikāžu laikā novietotajai tehnikai, kas pie šīs ēkas atradās 1991. gada janvārī. Instalācija būs papildināta ar audiovizuāliem uzskates materiāliem par barikāžu laiku – fotogrāfijām, faktiem un vēsturiskiem audioierakstiem. Vides objekts būs apskatāms līdz pat svētdienai, 21. janvārim.

Savukārt Ministru kabinetā norisināsies diskusija kopā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, vēsturniekiem un barikāžu dalībniekiem, kuri klātesošajiem – skolēniem, studentiem – stāstīs atmiņu stāstus par pieredzēto. Tā būs vienreizēja iespēja klausītājiem, kuri nav piedzīvojuši šo Latvijas vēsturei tik nozīmīgo laiku, rast klātbūtnes sajūtu notikumā, par ko mūs apbrīno visa pasaule, – kā latvieši nevardarbīgā pretošanās kustībā cīnījās par savas valsts neatkarību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI