DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Iekšlietu ministrija vērtēs policijas augstskolas izveides iespēju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 9. janvārī Ministru kabinets (MK) atbalstīja Iekšlietu ministrijas priekšlikumu veidot darbu grupu, lai izvērtētu jaunas policijas augstskolas izveides iespēju. Šādu priekšlikumu Iekšlietu ministrija ir izteikusi šodien atbalstītajā MK atbildes vēstulē Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai par tiesību aizsardzības iestāžu amatpersonu sagatavošanu.

Lai gūtu detalizētāku un izvērstāku redzējumu par iespējamās policijas augstskolas izveides un uzturēšanas izmaksām, nepieciešamajiem infrastruktūras un loģistikas izveides pasākumiem, kā arī nepieciešamajiem grozījumiem regulējumā, Iekšlietu ministrija veidos darbu grupu. Pēc darba grupas ziņojuma izskatīšanas Iekšlietu ministrija informēs valdību par veiktās analīzes rezultātiem un turpmākās rīcības iespējām.

Šobrīd, saskaņā ar publiskā iepirkuma rezultātiem Valsts policijas amatpersonu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību no 2017. gada līdz 2022. gadam nodrošina Rīgas Stradiņa universitāte. Programmas īstenošanā ir iesaistīts liels skaits pieredzējušu nozares ekspertu, t.sk. izmeklēšanas un operatīvā darba jomās.

Neskatoties uz to, ka līdz šim ir nodrošināta iekšlietu nozares darbinieku sagatavošana jau esošajās augstskolās, Iekšlietu ministrija kā ilgtermiņa risinājumu turpina izvērtēt arī jaunas, Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esošas, policijas augstskolas izveides iespēju. Policijas augstskola nekonkurētu ar citām augstskolām tiesību zinātņu studiju jomā, bet gan nodarbotos ar kvalificētu speciālistu sagatavošanu uz policijas darba specifiku orientētās studiju programmās.

Iekšlietu nozares uzdevums prioritāri ir nodrošināt Valsts policiju, Drošības policiju un Iekšējās drošības biroju ar sava aroda profesionāļiem. Tāpat augstskolā varētu sagatavot darbiniekus arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts probācijas dienesta un citu tiesību aizsardzības iestāžu vajadzībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI