DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valdība atbalsta grozījumus Latvijas Republikas valsts robežas likumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 4.janvārī, Ministru kabinets (MK) atbalstīja likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā”. Grozījumi likumā paredz deleģēt Ministru kabinetam izstrādāt noteikumus, kas Valsts robežsardzei dos tiesības reģistrēt un saglabāt informāciju par visām Latvijas Republikas ārējo robežu šķērsojošajām personām un viņu ceļošanas dokumentiem, kā arī šo personu valdījumā esošajiem transportlīdzekļiem, ar kuriem tās šķērso ārējo robežu, un to dokumentiem.

Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas Saeimā.

Šobrīd tiesiskais regulējums atļauj reģistrēt informāciju tikai trešās valsts valstspiederīgajiem, kuri šķērso Latvijas Republikas ārējo robežu.

Informācijas saglabāšana par visiem Latvijas Republikas ārējo robežu šķērsojošajiem ļaus savlaicīgi identificēt personas, kuras var radīt potenciālus draudus valsts drošībai, sabiedrības kārtībai un drošībai vai sabiedrības veselībai. Turklāt šī informācija tiks izmantota Valsts robežsardzes un citu tiesībaizsardzības iestāžu riska izvērtējuma sagatavošanai, kas ir visefektīvākais instruments, lai savlaicīgi spētu veikt nepieciešamos pasākumus Latvijas Republikas iekšējās drošības, sabiedriskās kārtības un sabiedrības drošības nodrošināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI