DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Noslēdzies konkurss par atbalsta pasākumu sniegšanu starptautiskās aizsardzības personām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Kultūras ministrijas (KM) atklātajā konkursā - atbalsta pasākumu sniegšana starptautiskās aizsardzības personām – konkurētspējīgāko pieteikumu iesniegusi un tiesības turpināt minēto pakalpojumu sniegšanu arī 2. posmā ieguvusi biedrība „Patvērums „Drošā māja””.

Atbalsta pasākumu mērķis ir nodrošināt mērķa grupai integrācijas kursa un latviešu valodas pamat frāžu apguvi. Integrācijas kursā starptautiskās aizsardzības personas tiks iepazīstinātas ar Latvijas sociālekonomisko un kultūrvidi, lai veiksmīgāk adaptētos jaunajiem apstākļiem un iekļautos sabiedrībā.

Paredzēts, ka biedrības organizēto integrācijas kursu apmeklēs vismaz 500 personas un latviešu valodas pamatzināšanas apgūs ne mazāk kā 250 personas.

Minēto uzdevumu nodrošināšanai biedrība nākamo divarpus gadu periodā saņems 240 000 eiro, ko veido Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda 2014. – 2020.gadu perioda finansējums 75% apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums 25% apmērā.

Atklātā konkursa ietvaros tika saņemti 2 pieteikumi.

Atklātu konkursu minēto uzdevumu nodrošināšanai KM izsludināja, pamatojoties uz Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumos Nr. 432 "Iekšējās drošības fonda un Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda 2014. – 2020. gada plānošanas dokumentu izstrādes un projektu iesniegumu atlases kārtība" noteikto.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI