DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1
1
1

Kā pieprasīt VSAA pabalstu, ja ir e-darbnespējas lapa

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) informē, ka arī pēc 1.janvāra, kad ārstniecības personas uzsākušas obligātu E-veselības sistēmas lietošanu, ir nepieciešams iesniegums, lai pieprasītu VSAA slimības vai maternitātes pabalstu. VSAA informāciju par elektroniskajām darbnespējas lapām B var iegūt no E-veselības sistēmas tikai tad, kad ir saņemts personas iesniegums pabalsta piešķiršanai.

Kā rīkoties, ja vēlas saņemt VSAA pabalstu:

1.      Kad ārsts E-veselības sistēmā noslēdzis darbnespējas lapu B, noskaidrojiet tās reģistrācijas numuru.

Numurs nepieciešams, lai, izmantojot e-iesniegumu, persona norādītu konkrēto lapu, par kuru vēlas pieprasīt pabalstu, ja ir vairākas. Numurs jānorāda obligāti, kad tiek izmantots iesniegums papīra veidā.

2.      Iesniedziet iesniegumu VSAA.

Visērtāk ir iesniegumu nosūtīt elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu "E-iesniegums VSAA pakalpojumiem". Ātrākais ceļš – mājaslapas www.vsaa.lv sadaļā "elektroniskie pakalpojumi", izvēloties ,,E-Iesniegums slimības pabalsta piešķiršanai vai pārrēķināšanai" un nospiežot ikonu "e".

Ja nav iespējams nosūtīt elektroniski, joprojām tiks pieņemti arī personīgi VSAA klientu apkalpošanas centros vai valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros iesniegtie, kā arī pa pastu nosūtītie iesniegumi.

VSAA vērš uzmanību, ka pabalsta  pieprasītājam VSAA iesniegumā jānorāda konta numurs, uz kuru vēlas saņemt maksājumu, jo VSAA var būt reģistrēti vairāki personas konta numuri.

Pabalsts par e-darbnespējas lapu B jāpieprasa 6 mēnešu laikā no pirmās saslimšanas dienas.

Ja persona VSAA pieņemto lēmumu par pabalsta piešķiršanu izvēlas aplūkot internetā, ar to var iepazīties interneta vietnē www.latvija.lv sadaļā "Mana darba vieta".

Darba devējs E-veselības sistēmā noslēgto darbnespējas lapu redzēs Valsts ieņēmumu dienesta EDS sistēmā. Darbinieks no E-veselības sistēmas var nosūtīt darba devējam informāciju par atvērto un/vai slēgto e-darbnespējas lapu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI