DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Bērnu un pusaudžu Uzticības tālrunis 116111 rīko Ziemassvētku akciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 arī 2017. gadā rīkos tradicionālo Ziemassvētku akciju "Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs”, lai īpaši atbalstītu tos, kuri svētku laikā ir jūtas vientuļi un problēmu nomākti. Akcija norisināsies no 23. līdz 29. decembrim.

"Ziemassvētku akcijas laikā Uzticības tālruņa speciālisti īpašu vērību veltīs tam, lai sniegtu psiholoģisko palīdzību un atbalstu tiem bērniem un pusaudžiem, kuri jūtas vientuļi, nesaprasti un nomākti, svētku laikā īpaši skaudri izjūtot konfliktsituācijas ģimenē un pamešanu novārtā. Vientulības izjūtas pārdzīvojumi var būt ļoti mokoši, tie var būt saistīti gan ar dažādām dzīves situācijām, kādās cilvēks nokļūst, gan arī ar, piemēram, zemu pašvērtējumu, kādēļ cilvēki mēdz piedzīvot atstumtības sajūtu", uzsver VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

VBTAI pieredze liecina, ka daļa cilvēku tieši Ziemassvētku laikā īpaši asi izjūt savas problēmas - vientulību, nesaprašanos ar citiem cilvēkiem, atstumtību. Tādēļ iespēja pārrunāt savas sajūtas un saņemt atbalstu ir īpaši būtiska. Pat daži pārmīti vārdi var uzlabot noskaņojumu un kliedēt vientulības sajūtu. Šādas akcijas uzticības tālruņa speciālisti rīko regulāri jau pēdējos deviņus gadus, un interese par tām ir augsta.

Uzticības tālrunis 116111 ir diennakts bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI