DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Jaunais lidlauka sertifikāts veicinās lidostas “Rīga” konkurētspēju un attīstību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lidosta “Rīga” ir pirmā lidosta Baltijā, kas saņēmusi Eiropas jaunajām prasībām atbilstošu sertifikātu. Jaunais sertifikāts ir apliecinājums tam, ka lidosta “Rīga” atbilst visaugstākajām drošības un pārvaldības prasībām, kādas šobrīd izvirzītas aviācijas nozares uzņēmumiem Eiropā.

Lidosta "Rīga" sertifikātu ir saņēmusi ne tikai pirms noteiktā termiņa beigām, bet sertifikācijas rezultātā lidostai ir piešķirta 9. lidostas glābšanas un ugunsdzēšanas kategorija, kas turpmāk ļaus apkalpot vēl plašāku gaisa kuģu spektru. Sertifikācijas procesā tika vēlreiz pārskatīti un padziļināti analizēti vadības procesi, kā arī veikti uzlabojumi, kas nodrošinās vēl efektīvāku lidostas resursu izmantošanu.

"Esam gandarīti par saņemto sertifikātu, kas no biznesa un attīstības viedokļa lidostai "Rīga" ļaus nostiprināt līderpozīciju ne tikai Baltijas tirgū, bet arī palielinās konkurētspēju Ziemeļeiropas un Austrumeiropas reģionos. Lai arī Eiropas Komisijas regulas noteiktā sertifikācija bija sarežģīts un laikietilpīgs process, uzskatu, ka tas ir būtisks solis, kas veicinās vienlīdz augstu un vienveidīgu civilās aviācijas lidojumu drošības līmeni visās kopienas dalībvalstīs," norāda starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce. 

Saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu, kas nosaka vienādu lidlauka ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmu izveidi, visām Eiropas Savienības dalībvalstu lidostām līdz šā gada 31.decembrim ir jāpabeidz sertifikācijas process un jāsaņem jaunais sertifikāts.

"Lidosta "Rīga" ir viens no galvenajiem "Latvijas gaisa satiksmes" klientiem un arī partneriem, ar kuru vienmēr mums ir bijusi laba sadarbība. Arī sertifikācijas gaitā mēs konstruktīvi strādājām, kopīgi panākot nepieciešamo rezultātu. Iegūtais sertifikāts ir apliecinājums tam, ka lidosta pašlaik atbilst visām ļoti stingrajām Eiropas Komisijas jaunās regulas prasībām, var attīstīties un paplašināt savu darbību," VAS "Latvijas gaisa satiksme" valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI