DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Prezentēs Latvijas sasniegumus mākslīgā intelekta izmantošanā valsts pārvaldes digitālajos pakalpojumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas pārstāvji Interneta pārvaldības forumā (Internet Governance Forum) organizēs sesiju par Latvijas pieredzi mākslīgā intelekta izmantošanā publiskās pārvaldes pakalpojumu attīstībā. Forums norisināsies no 18. – 22. decembrim Šveices pilsētā Ženēvā. Latvijas delegāciju forumā vadīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieka informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Edmunds Beļskis.

Latvijas rīkotajā sesijā uzstāsies gan VARAM, gan nozares pārstāvji (LIKTA, Tilde, Squalio). Tās laikā prezentēs Latvijas sasniegumus digitālās pārvaldes attīstībā un iespējas, kā izmantot mākslīgā intelekta iespējas pārvaldes pakalpojumu attīstībai. Diskusijas daļā paredzēts runāt par to, kā uzlabot sabiedrisko pakalpojumu efektivitāti, kā valodu tehnoloģijas paplašina sabiedrisko pakalpojumu pieejamību, kā arī par virtuālo aģentu nozīmi valsts pakalpojumu attīstībā.

Paralēli forumam, Latvijas delegācijai plānotas tikšanās ar augsta līmeņa pārstāvjiem no ASV valdības – Robertu Streieru un augsta līmeņa pārstāvjiem no ITU – Dr. Reinholdu Šollu. Sarunās plānots apspriest digitālās vides un mākslīgā intelekta izaicinājumus, kā arī potenciālās sadarbības iespējas.

Interneta pārvaldības forums ir neitrāla platforma, kur informācijas un komunikācijas tehnoloģiju attīstībā strādājošie valsts, nevalstisko un privātā sektora organizāciju pārstāvji dalās pieredzē ar idejām, kas svarīgas kopējās digitālās politikas attīstībai pasaulē. Šogad forumā plānotas 200 dažādas sesijas, kurās kopā piedalīsies vairāk nekā 2000 dalībnieku.

Latvijas delegāciju vadīs VARAM valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis. Delegācijas sastāvā ir arī Signe Bāliņa (LIKTA), Andrejs Vasiļjevs (Tilde), Aigars Jaundālders (Squalio) un VARAM pārstāvji  -  Laura Gintere, Jānis Glazkovs un Gatis Ozols.


 
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI