DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Maskavā noslēgušies ikgadējās Transporta nedēļas pasākumi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 8.decembrī, satiksmes ministrs Uldis Augulis piedalījās Krievijas Transporta nedēļas ietvaros notikušajā plenārdiskusijā “Transports un loģistika Eirāzijā. Jaunās iespējas”.

Ministrs informēja diskusijas dalībniekus par paveiktiem un plānotiem projektiem Latvijas tranzīta koridora darbības uzlabošanā. Tāpat arī Augulis uzsvēra dzelzceļa transporta un loģistikas lomu konteinerpārvadājumos starp Eiropu un Ķīnu, un īpaši akcentēja Latvijas paveikto šajā kontekstā.

Ministrs uzsvēra konstruktīvas sadarbības nozīmi Eirāzijas koridoru attīstībā: "Tikai ciešā visu iesaistīto pušu sadarbībā iespējams izveidot efektīvus Eirāzijas mēroga transporta koridorus. Svarīgi atcerēties to, ka sadarbība un tās stiprināšana nepieciešama visos līmeņos – politiskajā, biznesa un sabiedrības līmenī. Šodien mēs nevaram vēlēt ne sev, ne citiem neko labāku, kā vien sadarbības stiprināšanu, lai kopīgiem spēkiem nodrošinātu mūsu valstu ekonomisko uzplaukumu."

Diskusijā piedalījās Eirāzijas pārvadājumos iesaistīto valstu ministri, ministru vietnieki un transporta kompāniju vadītāji. Atzīmējams, ka Ķīnas transporta ministra vietnieks Dai Dongčangs atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto Eirāzijas transporta koridoru veidošanā.

Maskavā notika arī  Auguļa tikšanās ar Krievijas transporta ministru Maksimu Sokolovu un Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministru Anatoliju Sivaku. Tās laikā tika pārrunāti aktuālie sadarbības, it īpaši sadarbība Eirāzijas transporta koridoru pārvadājumos.  

Augulis ar kolēģiem pārrunāja arī sadarbību 2018.gada Pasaules futbola čempionāta finālturnīra un 2021.gada Pasaules hokeja čempionāta kontekstā, nodrošinot iespējami ērtus transporta savienojumus šo čempionātu dalībniekiem un līdzjutējiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI