DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Vienojas par priekšlikumu izstrādi darbaspēka trūkuma novēršanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 2017. gada 7. decembrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs vadīja Pārtikas nozares padomes sēdi, kurā pārtikas uzņēmēji sprieda par darbaspēka trūkuma novēršanu pārtikas ražošanā un meklēja iespējamos risinājumus darbaspēka nodrošināšanai.

Pārtikas uzņēmēji informēja klātesošos, tostarp Zemkopības ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Iekšlietu ministrijas pārstāvjus par esošo situāciju. Zemākās un vidējās kvalifikācijas darbaspēka trūkums pārtikas nozares uzņēmumos pašlaik vidēji ir 10 procenti. Darbaspēka trūkumu jūt gan lielie, gan vidējie, gan mazie uzņēmumi. Darbaspēka piesaistīšanā Latvijas uzņēmumi konkurē gan savstarpēji, gan arī ar Lietuvas un Igaunijas uzņēmumiem.

Pārtikas uzņēmēji ir izpētījuši kaimiņvalstu pieredzi darbaspēka trūkuma novēršanā un izstrādājuši iespējamos risinājumus, lai situāciju mainītu, tostarp ieviestu atvieglojumus ārzemnieku nodarbināšanai nozarē. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs aicināja uzņēmējus apkopot nozares ierosinājumus, lai varētu izstrādāt nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos un iepazīstināt politiķus ar nozares priekšlikumiem.

Pēc argumentētām diskusijām par darbaspēka problēmu Pārtikas nozares padomes sēdē klātesošie iepazinās ar ES pārtikas ziedošanas pamatnostādnēm un to ieviešanu Latvijā, ar informāciju par atbalstu lielajiem pārtikas uzņēmumiem eksporta veicināšanai un ar depozītu sistēmas ieviešanas aktualitātēm.

Pārtikas padome ir konsultatīva un koordinējoša institūcija, kas izveidota, lai veicinātu konkurētspējīgas un ilgtspējīgas pārtikas nozares attīstību. Padomes darbību reglamentē 2011. gada 9. augusta Ministru kabineta noteikumi Nr.624 "Pārtikas nozares padomes nolikums" un Zemkopības ministrijas rīkojums, kas apstiprina padomes sastāvu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI