DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vairākums iedzīvotāju atbalsta Rīgas domes piedāvājumu par papildus stundām mazākumtautību skolās; visaugstākais atbalsts ir starp vecākiem, kuru bērni mācās šajās skolās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ideju, ka Rīgas dome varētu piedāvāt mazākumtautību bērniem vidusskolā papildus stundas mazākumtautību valodās (krievu vai citās), kopumā atbalsta 67%, bet noraida 23% rīdzinieku.

Rīgas domes  priekšlikumu par papildus stundām dzimtajā valodā  atbalsta 81% nelatviešu  un 48% latviešu, bet noraida tikai 11% nelatviešu un 39% latviešu.  Neitrāla attieksme šajā jautājumā ir 4% mazākumtautību pārstāvju  un 12% latviešu.

No rīdziniekiem, kam pašlaik bērni apmeklē mazākumtautību skolas, šādu risinājumu atzinīgi vērtē  86% vecāku, 5% ir neitrālā attieksme, kritisks viedoklis ir 7%. Viennozīmīgs atbalsts ir arī respondentu grupā, kam bērni mazākumtautību skolas apmeklējuši pēdējo 5 gadu laikā – par papildus stundām ir 81% vecāku.

Savukārt respondentu grupā, kas paši agrāk  ir mācījušies mazākumtautību skolā, atbalstu Rīgas domes piedāvājumam pauž 71% aptaujāto, bet respondentu grupā, kam pēdējo 5 gadu laikā nav bijusi tieša saskare ar mazākumtautību skolām – 63%.

Aptauju veica sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, decembra sākumā  izjautājot 882 rīdziniekus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI