DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LIAA Biznesa forumā diskutēs par “Pieredzes ekonomiku”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) tradicionālajā biznesa forumā “Magnetic Latvia” šogad ārvalstu eksperti sniegs ieskatu pasaules tendencēs, dalīsies savā pieredzē un iedvesmos izmantot arvien jaunas iespējas, ko paver straujās pārmaiņas uzņēmējdarbības vidē. LIAA biznesa foruma šī gada moto - Atmiņas dzīvo ilgāk nekā lietas!

Šogad Biznesa forums norisināsies divas dienas, sniedzot iespēju dzirdēto vēl labāk izprast, iesaistoties nākamās dienas meistarklasēs un darbnīcās. 

Foruma pirmajā dienā, 7.decembrī Koncertzālē Palladium (Rīgā, Marijas ielā 21) tiks aplūkotas pasaules tendences, kas iezīmējas produktu un preču pārpilnības laikā. Ārvalstu futūristu un biznesa tendenču pārzinātāji šo dēvē par "Pieredzes ekonomiku" (Experience Economy) un uzskata, ka notiek kulturālas pārmaiņas  – patērētāji meklē ko vairāk par kvalitatīvu produktu un pakalpojumu, vēlas piedzīvot skaistus notikumus, patīkamas sajūtas, spilgtus, paliekošus piedzīvojumus un gūt vērtīgu pieredzi.

Biznesa forumā uzstāsies futūrists Džeims Velmans (James Wallman, UK), kurš jau pirms desmit gadiem prognozēja līdz 2020. gadam piedzīvot gan bezpilota automašīnas, gan iespēju radīt apavus ar 3D printeri. Velmans uzskata, ka cilvēki arvien mazāk meklē laimi un statusu materiālās lietās, bet gan vairāk tiecas izdzīvot dažādas pieredzes.

Makss Borders (Max Borders, USA) runās par biznesa iespējām, ko sniedz "Pieredzes ekonomikas" virziens, kā arī aicinās domāt par tās lomu, vērtību un darba iespējām laikā, kad ienāk roboti, mākslīgais intelekts un arvien vairāk procesi tiek automatizēti.

Par komandas nozīmi un līdera lomu ikvienā piedzīvojumā un uzņēmējdarbībā runās Kaspars Kreivens (Caspar Craven, UK), kurš dalīsies savos spilgtajos dažādu komandu un uzņēmumu vadīšanas piedzīvojumos, tai skaitā burāšanas ceļojuma laikā apkārt pasaulei, iezīmējot astoņus soļus veiksmīgas komandas vadīšanā

Biznesa forumā tiks diskutēts par jaunākajām tendencēm uzņēmējdarbībā un konkurētspējas celšanā, inovācijām un jauniem biznesa veidiem robotu laikmetā, kā arī par līderību un veiksmīgas komandas veidošanu.  Diskusijās ar savu redzējumu par dažādo spilgto piedzīvojumu radīšanas būtību piedalīsies arī Latvijā spilgtas personības – "Lattelekom Rīgas maratons" vadītājs Aigars Nords, "SmartHR Latvija" organizators Juris Zalāns, "Feja" vides stiliste Baiba Prindule – Rence, saldumu zīmola "CAPS!" dibinātāja Ilze Garanča, piedzīvojumu meklētājs, Bored of Borders kapteinis Kārlis Bardelis, "Piedzīvoju gars" projektu vadītāja Laura Ansone.

Biznesa forumu atklās LR Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un LIAA direktors Andris Ozols. Pasākumā visas dienas garumā būs iespēja saņemt arī individuālas konsultācijas par LIAA atbalstu topošajiem un esošajiem uzņēmumiem.

Biznesa forumā tiks nodrošināts tulkojums uz latviešu valodu.

Biznesa forums turpināsies 8. decembrī, LIAA konferenču zālē ( Rīgā, Pērses ielā 2), kur norisināsies interaktīvas darbnīcas un meistarklase.

Meistarklasi "Līderība, motivācija un komandas veidošana" vadīs K.Kreivens, kur padziļināti stāstīs par komandas nozīmi un līdera lomu ikvienā piedzīvojumā un uzņēmējdarbībā.

M.Borders interaktīvajā darbnīcā "Uzņēmējdarbība pārpilnības laikmetā" atklās "Pieredzes ekonomikas" septiņas dimensijas, kā arī piedāvās idejas kā tās izmantot veiksmīgai uzņēmējdarbībai.

Biznesa foruma izskaņā pievienosies Kerija Gama (Cary Gahm, USA), kurš ir inovatīvs un motivēts uzņēmējs. Viņam piemīt prasmes un dotības vadīt lielas pārdošanas komandas, kā arī realizēt milzīgus mārketinga plānus. Interaktīvajā darbnīcā "Miljons dolāru pārdošanas komandas" Gama, dalīsies ar savām zināšanām izcilu pārdošanas komandu izveidei.

Darba valoda meistarklasēs un darbnīcās - angļu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI