DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Briselē notiks Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
20. novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmēs Briselē.

ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē ministri apspriedīs 14. un 15. decembra plānotās Eiropadomes sanāksmes darba kārtības projektu un 2017. gada 19. oktobra Eiropadomes lēmumu īstenošanas gaitu. Plānots, ka ministri diskutēs par šā gada 24. oktobrī publicēto Eiropas Komisijas darba programmu nākamajam gadam.

Tāpat darba kārtībā būs Iestāžu nolīguma par labāka likumdošanas procesa ieviešanas gaita, Igaunijas prezidentūras un Bulgārijas kā nākamās ES Padomes prezidentūras informācija par 2018. gada Eiropas semestra procesu.

ES Vispārējo lietu padomes sanāksmes laikā notiks ministru darba pusdienas ar Eiropas Komisijas Budžeta un cilvēkresursu komisāru Ginteru Etingeru (Günther Oettinger), kurās tiks pārrunāti ES Daudzgadu budžeta pēc 2020. gada jautājumi.

Savukārt Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmes darba kārtībā ir iekļauti tādi jautājumi kā gatavošanās 15. decembra Eiropadomes 50. panta formāta sanāksmei un pašreizējā situācija Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES sarunās.

Vispārējo lietu padomē 50. panta formātā ministriem plānots arī balsot par Apvienotajā Karalistē esošo ES aģentūru – Eiropas Zāļu aģentūras un Eiropas Banku iestādes – pārvietošanu uz jaunām mītnes vietām citās ES dalībvalstīs pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES.

Informācijai

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2017. gada otrajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Igaunija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI