DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Rīgā norisinājās Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
14. novembrī Rīgā notika Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju regulārās politiskās konsultācijas, kurās Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs un Krievijas Federācijas ārlietu ministra pirmais vietnieks Vladimirs Titovs apsprieda divpusējās sadarbības, kā arī drošības un starptautiskās politikas jautājumus. Sarunās tika pārrunāta drošības situāciju reģionā, mācības ZAPAD, konflikti Austrumukrainā, Sīrijā, kā arī satraucošā situācija saistībā ar Ziemeļkoreju. A. Pildegovičs aicināja Krieviju spert uzticību veicinošus soļus Ukrainas konflikta risinājumā un Baltijas jūras reģionā.

A. Pildegovičs un V. Titovs parakstīja divus dokumentus – abu Ārlietu ministriju sadarbības plānu 2018.–2019. gadam, kā arī Vienošanos par grozījumiem 2010. gada 20. decembra Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanās par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu.

Vizītes laikā ar Vladimiru Titovu tikās arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs, satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas ir regulārs apspriežu formāts, kurā tiek pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes. Līdz šim regulāri ir notikušas konsultācijas dažādos līmeņos, tostarp tiekoties abu valstu Konsulāro departamentu un reģionālo departamentu direktoriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI