DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Izdots unikāls ceļvedis par represiju piemiņas vietām Rīgā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Okupācijas muzejs izdevis piemiņas vietu ceļvedi pa Rīgu un Rīgas apkārtni “Latvija un tās iedzīvotāji cīņā par savu valsti un pretestība okupācijas varām, 1918 – 1991”. Grāmatas autori ir mākslas zinātniece Kristīne Čakstiņa un vēsturnieks, mākslas zinātnieks Rihards Pētersons. Ceļveža atvēršana notiks trešdien, 1. novembrī plkst. 16.00 Latvijas Okupācijas muzejā, Raiņa bulvārī 7.

Latvijas Okupācijas muzeja un Latvijas Politiski represēto apvienības kopīgi veidotais ceļvedis ir aicinājums doties Rīgas un tās tuvākās apkārtnes kultūrvidē. Grāmatā apkopoti ap 200 objektu, kas sakārtoti tematiskā un hronoloģiskā secībā. Līdzās ielām un laukumiem ceļveža objekti atrodami arī lielākajās Rīgas kapsētās.

Rihards Pētersons stāsta: "Mums pašiem un mūsu viesiem tas ir stāsts par Latvijas 20. gadsimta politiskās vēstures notikumiem, ko palīdz izprast gan mākslinieciski izteiksmīgi pieminekļi, gan pavisam necilas piemiņas zīmes. Esam centušies būt iespējami objektīvi un rēķināmies ar to, ka cilvēku darbības un neseno notikumu interpretācijas var tikt uztvertas un skaidrotas arī citādi. Taču paliek būtiskākais - vieta un notikums saglabājas kā dokumentāla liecība.

Ir pārliecība, ka ceļvedis rosinās turpināt aizraujošo izpētes un izziņas procesu un padomāt, vai ir izdarīts pietiekami, lai nākamās paaudzes zinātu un izprastu to gadsimtu, kurā dzima Latvijas valsts un ko tik smagos pārbaudījumu brīžos, kopīgiem spēkiem izdevās nosargāt un saglabāt."

Uz ceļveža atvēršanas svētkiem Latvijas Okupācijas muzejā aicināti visi interesenti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI