DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ašeradens ASV vizītē pārrunās iespējas Latvijas jaunuzņēmumu pārstāvībai Silīcija ielejā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada 25. līdz 28. oktobrī Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens darba vizītē apmeklēs Čikāgu un Silīcija ieleju Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Ekonomikas ministra vizītes mērķis ir veicināt Latvijas atpazīstamību un jaunus tirdzniecības sakarus starp Latvijas un ASV uzņēmējiem, kā arī pārrunāt iespējas nodrošināt Latvijas start-up ekosistēmas pārstāvību Silīcija ielejā. Ministra vizītē piedalās arī plaša, vairāk kā piecdesmit Latvijas uzņēmēju delegācija.

Vizītes ietvaros, ceturtdien, 26. oktobrī, Čikāgā ekonomikas ministrs piedalīsies Latvijas ekonomikas konferencē "Spotlight Latvia", kurā pulcēsies vairāk kā 200 ASV un Latvijas uzņēmēji. Konference ir lieliska iespēja Latvijas uzņēmējus iepazīstināt potenciālos sadarbības partnerus ASV ar saviem produktiem un pakalpojumiem, tādejādi sekmējot jaunu sadarbības sakaru dibināšanu.

Savukārt piektdien, 27. oktobrī ekonomikas ministrs dosies vizītē uz Silīcija ieleju ASV Kalifornijas štatā.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens: "Šogad, paralēli likumdošanas pilnveidošanai, daudz strādājam pie Latvijas start-up vides popularizēšanas jeb mārketinga. Šogad kopā ar jaunuzņēmumiem un tos pārstāvošo asociāciju dodamies vizītēs uz stratēģiski svarīgām vietām start-up globālajā kartē – septembrī apmeklējām Izraēlu, savukārt Silīcija ielejā plānojam pārrunāt iespējas kā labāk palīdzēt Latvijas jaunuzņēmumiem integrēties augstākās līgas investoru vidē."

Silīcija ielejā ministrs ar pavadošo Latvijas uzņēmēju delegāciju plāno apmeklēt vairākas jaunuzņēmumu koprades telpas Sanfrancisko, tostarp arī Ziemeļvalstu inovāciju māju (Nordic Innovation House), lai apspriestu potenciālās sadarbības iespējas.

Tāpat ministrs piedalīsies start-up kopienas tehnoloģiju pasākuma TechChill organizētajā tīklošanās pasākumā "TechChill Origin Stories", kurā tiksies Latvijas uzņēmēju delegācijas pārstāvji ar potenciālajiem ASV investoriem, akseleratoru un start-up pārstāvjiem u.c.

Savukārt, sestdien, 28. oktobrī Silīcija ielejā ekonomikas ministrs piedalīsies Baltijas valstu start-up uzņēmēju tīklošanās pasākumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI