DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālie bruņotie spēki aicina pilsoņus pieteikties dienestam Latgalē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada janvāra vidū Aizsardzības ministrija paziņoja par pastāvīgas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienības Latgalē veidošanu, kuras izveide tiek aktīvi turpināta.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvežleitnants Māris Simsons pauž gandarījumu par līdz šim paveikto: "Latgales apakšvienības komplektācija tuvojas noslēgumam un paveiktais ir vērā ņemams sasniegums.  Latgales un Latvijas patriotiem vēl joprojām ir iespēja pieteikties profesionālajā militārajā dienestā un uzsākt dienestu Latgales apakšvienībā. Tie karavīri, kas jau ir uzsākuši dienestu Zemessardzes 3. Latgales brigādes atsevišķajā kaujas atbalsta rotā, ir pilnveidojuši Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā gūtās zināšanas, uzsākot speciālistu un kolektīvo apmācību, un pierāda sevi ik dienu, pildot dienesta pienākumus."

Jau ziņots, ka ar Ministru kabineta rīkojumu Nr. 275 "Par Valdības rīcības plānu Deklarācijas par Māra Kučinska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību īstenošanai", Aizsardzības ministrijai ir dots uzdevums līdz 2018. gada 30. oktobrim izveidot pastāvīgu Nacionālo bruņoto spēku apakšvienību Latgalē.

Jaunā apakšvienība ir rotas līmeņa vienība, kurā būs 150 karavīri. Vienībai nepieciešamie profesionālā dienesta karavīri pārsvarā tiek rekrutēti no reģionā dzīvojošajiem, tā ir iespēja Latgales iedzīvotājiem dienēt tuvāk mājām, kā arī stiprināt sociālo vidi.

Lai varētu dienēt profesionālā militārā dienesta Kaujas atbalsta rotā Latgalē, vispirms ir jāpabeidz pamatapmācības kurss Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā Alūksnē. Šī kursa ietvaros jaunie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanā, lauka kaujas iemaņās un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus. Tāpat ir tādi profesionālā dienesta karavīri, kas ir pāriešanas procesā no citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām, vai ir izgājuši rekrutēšanas procesu un ir gatavi uzsākt apmācību Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvežleitnants Māris Simsons uzrunā arī tos profesionāla dienesta karavīrus, kuri atvaļinājušies rezervē, bet ņemot vērā dienesta iespējas, kuras tiek nodrošinātas tuvāk dzīvesvietai, būtu gatavi atjaunoties militārajā dienestā: "Īpaši vēršamies pie mūsu tautiešiem, kuri ekonomisku apsvērumu dēļ devušies ārpus Latvijas – šī ir mūsu kopējā iespēja dzīvot un strādāt Latvijā, stiprinot tās kopējo drošību."

Vēl joprojām turpinās kaujas atbalsta apakšvienības Latgalē komplektēšana, tāpēc Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu un tuvāko novadu iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties dienestam kaujas atbalsta apakšvienībā Latgalē. Profesionālā dienesta kandidāts rekrutēšanas procesu var sākt ne tikai Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, bet arī savai dzīvesvietai tuvākajā bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes, vienībā. Pieteikties dienestam var arī elektroniski, pieteikuma anketu aizpildot bruņoto spēku interneta vietnes www.mil.lv sadaļā "Rekrutēšana".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI