DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas karavīri piedalās Baltijas valstu nesprāgušās munīcijas meklēšanas un neitralizēšanas mācībās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 10. līdz 13.oktobrim, Tallinā, Igaunijā norisinās ikgadējās Baltijas valstu nesprāgušās munīcijas meklēšanas un neitralizēšanas mācības “DIVEX 17”, kurās piedalās Latvijas, Igaunijas un Lietuvas bruņoto spēku ūdenslīdēju atmīnētāju komandas.

Latviju militārajās mācībās pārstāv astoņi Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras ūdenslīdēji atmīnētāji, divi Mācību vadības pavēlniecības Ūdenslīdēju skolas speciālisti un viens Nodrošinājuma pavēlniecības 1.reģionālā nodrošinājuma centra pārstāvis.

Mācību mērķis ir pilnveidot nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienību personālsastāvu iemaņas, veikt nesprāgušās munīcijas meklēšanu, identificēšanu, nepieciešamības gadījumā izcelšanu, transportēšanu un galējo neitralizēšanu. Galvenais ūdenslīdēju uzdevums mācībās ir attīrīt ostas un pienākošos kuģu ceļus, lai tie būtu droši ikdienas ekspluatācijā un neradītu nekāda veida draudus. Mācību laikā tika pārbaudīta daļa no Tallinas līča un pienākošais ceļš uz kruīzu kuģu terminālu no aizdomīgiem, sprādzienbīstamiem objektiem, kopskaitā identificējot 38 zemūdens objektus.

Pirmās šāda veida mācības tika organizētas 2014.gadā. Mācību organizēšanu  katru gadu pēc rotācijas principa nodrošina viena no trim Baltijas valstīm. Nākamgad mācību vadošā valsts būs Latvija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI