DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Krustpils novadā notiks mecenātu Vējiņu piemiņai veltītas jaunsargu orientēšanās sacensības

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
14. oktobrī Krustpils novada Timsmales ezera apkārtnē (marķējums uz sacensību centru no Jēkabpils–Ļaudonas ceļa 20. km) notiks Latvijas patriotu un valsts aizsardzības sistēmas mecenātu Ainas un Jāņa Vējiņu piemiņai veltītas jaunsargu orientēšanās sacensības “Vējiņu kauss”. Sacensībās piedalīsies gandrīz 200 jaunsargi no visas Latvijas.

Sacensību atklāšana notiks plkst. 10.30, pēc tam sekos orientēšanās sacensības Timsmales ezera apkārtnē, aizaugušās pļavās un krūmājos. Uzvarētāju apbalvošana – plkst. 15.30.

Jaunsardzes un informācijas centrs (JIC) orientēšanās sacensības organizē, lai saglabātu un uzturētu Ainas un Jāņa Vējiņu piemiņu, stāstītu jaunsargiem par patriotismu un vērtībām, nesavtīgumu, mācītu vēsturi, izzinot reālu cilvēku likteņgaitas trimdā.

"Vējiņu kauss" iedibināts kā ikgadēja tradīcija, un sacensības katru gadu notiek kādā no Latvijas novadiem. Pirmās šāda veida sacensības norisinājās 2014. gadā Vidzemē, Cēsīs, 2015. gadā – Latgalē, Balvos, 2016. gadā – Kurzemē, Saldū. Šogad sacensības JIC rīko sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju.

Turpinot Ainas un Jāņa Vējiņu iesākto darbu, šogad dēls Arnis Ivars Vējiņš un vedekla Anita Velga Vējiņa atbalstīs sacensības ar balvām. Viņi apņēmušies stiprināt Jaunsardzi arī turpmāk, atbalstot centīgākos, mērķtiecīgākos un labākos jaunsargus ar pašu sarūpētām īpašām balvām.

Aina Rita Vējiņa (15.11.1932.–01.08.2012.) un Jānis Rudolfs Vējiņš (08.11.1926.–03.08.2012.) bija nesavtīgi mecenāti, kas, dzīvojot Austrālijā, rūpējās par Latvijas nākotni un valstiskuma stiprināšanu. Vējiņš ar Jaunsardzi sadarbojās kopš 1996. gada, sniedzot gan finansiālu atbalstu Jaunsargu balvu fondam, gan materiāltehniskos līdzekļus. Viņi atbalstīja arī Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju un Zemessardzi. Vējiņi paši nesavtīgi ziedoja un organizēja Austrālijas latviešu ziedojumus, lai atbalstītu projektus Latvijā, ticot, ka šis atbalsts nostiprinās patriotismu, veidos jaunu paaudzi, kas piepildīs sapni par pašapzinīgu, savā kultūrā dziļi sakņotu un pārtikušu valsti un sabiedrību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI