DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un Kolumbija pārrunā uzņēmēju un augstskolu tālākas sadarbības iespējas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
6. oktobrī notika ceturtās Latvijas un Kolumbijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kuras vadīja valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs un Kolumbijas ārlietu ministra vietniece Pati Londonjo Haramiljo (Patti Londoño Jaramillo). Politisko konsultāciju laikā puses atzīmēja pēdējo gadu veiksmīgo divpusējo dialogu, kas ir veicinājis jaunas sadarbības iespējas uzņēmējdarbībā, izglītībā un zinātnē, kultūrā. Notika viedokļu apmaiņa par to kā sekmēt turpmāko sadarbību starp Latvijas un Kolumbijas augstākās izglītības iestādēm, veicinot studentu un mācībspēku apmaiņu.

Abpusēji tika atzīta ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu kopienas nozīme un izvirzītie mērķi reģionālai sadarbībai, kā, piemēram ilgtspējīga attīstība, vide, klimata pārmaiņas un bioloģiskā daudzveidība. Tika izteikts gandarījums par Latvijas un Kolumbijas sekmīgo sadarbību starptautiskajās organizācijās. Puses pārrunāja Kolumbijas pievienošanās procesu Ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācijai (OECD). Latvija piedāvāja savu iestāšanās OECD pieredzi.

Kolumbijas ārlietu ministra vietniece savas vizītes Latvijā laikā plānojusi apmeklēt arī Latvijas Nacionālo bibliotēku, Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Lauksaimniecības universitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI