DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessargam.lv paziņojums par izmaiņām ziedojumu vākšanas kampaņā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Septembrī fonds “Zemessargam.lv” izziņoja ziedojumu vākšanas kampaņu, lai palīdzētu Zemessardzes bataljonus nodrošināt ar mūsdienīgu nakts redzamības ekipējumu. Mums par lielu prieku, arī Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija ir izsludinājusi iepirkumu, kura mērķis ir nodrošināt zemessargus ar tuvā infrasarkanā spektra nakts redzamības iekārtām.

Ņemot vērā, ka paši arī esam zemessargi, no sirds ceram, ka šo iepirkumu  nepiemeklēs 2007. gada līdzīga iepirkuma liktenis. Tika izvēlētas iekārtas par zemāko cenu, kas ir valsts iepirkumu vājā vieta, un rezultātā iegādātās ierīces nedarbojās.

Jāuzsver, ka beidzot (kopš iestājāmies NATO 2004.gadā), aizsardzības nozarei valsts budžetā tiks atvēlēti oficiāli noteiktie 2% no iekšzemes kopprodukta. Tas notiks nākamajā, 2018.gadā. Taču ikdienas un dienesta pienākumi, piemēram, pazudušu cilvēku meklēšana negaida un ierīces ir vajadzīgas jau tagad.

Pateicoties Aizsardzības ministrijas iepirkumam, mēs mainām Zemessargam.lv ziedojumu vākšanas kampaņas mērķi. Nakts redzamības ekipējuma vietā, koncentrējam mūsu spēkus un enerģiju nodrošināt pēc iespējas vairāk termālā spektra nakts redzamības iekārtas, kuru izmantošanas iespējas ir daudz plašākas. Aizsardzības ministrijas iepirkuma mērķis ir kardināli atšķirīgs. Piemēram, termālā spektra iekārtas ir neaizstājams palīgs meklējot pazudušus cilvēkus gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā, pat ja cilvēks ir zaudējis samaņu un nespēj atsaukties. Šādas iekārtas palīdz arī pamanīt nomaskētu pretinieku.

Zemessardze aug un pieaug arī tās vajadzības. Saprotams, ka Aizsardzības ministrijas iespējas ir ierobežotas, bet tiek darīts maksimāli iespējamais. Šis iepirkums nodrošinās 1/12 daļu no Zemessardzei nepieciešamā aprīkojuma daudzuma. Mūsu mērķis ir nodrošināt termālā spektra nakts redzamības iekārtas 18 bataljoniem kampaņas laikā un pēc jaunā gada piegādāt iekārtas vēl diviem bataljoniem, jo ziedojumu vākšana nebeidzas līdz ar kampaņas noslēgumu 18.novembrī.

Mums ir prieks, ka Aizsardzības ministrija rūpējas par zemessargiem, bet kā savas valsts patrioti un aktīvi Zemessardzes dalībnieki zinām, ka mūsdienīgu iekārtu iepirkšana var aizņemt laiku un Zemessargu rindas ar katru dienu aug. Mūsu mērķis nekādā gadījumā nav diskreditēt valsts pārvaldi, bet drīzāk palīdzēt, nodrošinot Zemessardzes bataljonus ar mūsdienīgām ierīcēm, kas palīdzēs sabiedrībai kopumā.

Ir populārs uzskats, ka Zemessargi ir brīvprātīgie un piedalās mācībās, lai gatavotos kara apstākļiem. Taču viena no mūsu brīvprātīgo darba svarīgākajām daļām ir palīdzība sabiedrībai. Zemessargi piedalās glābšanas operācijās, pazudušu cilvēku meklēšanā, kā arī dabas katastrofu seku novēršanā. Piemēram, 2013.gada Zolitūdes traģēdijā termālā spektra nakts redzamības iekārtas būtu bijušas neaizstājamas.

Mēs ceram, ka Aizsardzības ministrijas nakts redzamības ekipējuma iegādes iepirkums būs veiksmīgs, taču aicinām arī sabiedrību aktīvi piedalīsies mūsu kampaņā, palīdzot sasniegt mērķi, lai iegādātos tieši termālā spektra nakts redzamības iekārtas 18 Zemessardzes bataljoniem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI