DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

CSDD akcijā “Dienas bez rindām” iedzīvotājus aicinās lietot e-pakalpojumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 2. – 6. oktobrim Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) piedalās akcijā “Dienas bez rindām”, kurā cilvēkus aicinās izmantot piedāvātos e-pakalpojumus.

CSDD e-pakalpojumu sniegtās priekšrocības ikdienā jau novērtējuši vairāk nekā pus miljons šoferu, jo katrs otrais Latvijas autovadītājs ir e-pakalpojumu lietotājs. Un, piemēram, veicot apmaksu par tehnisko apskati CSDD e-pakalpojumos, autovadītājs saīsina tehniskās apskates veikšanas laiku.

CSDD e-pakalpojumos var ērti iegūt informāciju par transportlīdzekļiem, to tehniskās apskates datiem un veikt darbības ar tiem, piemēram, noformēt vienas dienas atļauju, veikt īpašuma tiesību maiņu, transportlīdzekļa norakstīšanu u.c. darbības, kā arī veikt maksājumus par CSDD pakalpojumiem - tehnisko apskati, auto reģistrāciju un vadītāju kvalifikāciju. Tāpat CSDD e-pakalpojumos var pieteikties CSDD eksāmeniem un kursiem, kā arī iegūt informāciju par spēkā esošiem pārkāpumu uzskaites punktiem un liegumiem, piemērotiem naudas sodiem un veikt to apmaksu.

CSDD turpina attīstīt e-pakalpojumus un piedāvā iedzīvotājiem arvien jaunas iespējas - e.csdd.lv ir izveidots transportlīdzekļu tirdzniecības reģistrs, kurā iespējams iegūt aktuālo informāciju par visās Latvijas auto tirdzniecības vietās esošiem transportlīdzekļiem. Tas būs ērts rīks tiem, kas vēlas iegādāties transportlīdzekli, jo reģistrā var iegūt dažāda veida informāciju, t.sk. Latvijā reģistrēta transportlīdzekļa īpašnieku skaitu, vietu, no kurienes transportlīdzeklis ievests Latvijā, izmaksas, lai piereģistrētu transportlīdzekli u.c.

CSDD aicina potenciālos transportlīdzekļu īpašniekus pārdošanā esošus transportlīdzekļus pārbaudīt tirdzniecības reģistrā, jo publiski pieejamajā reģistrā ir objektīva informācija, kas palielina transportlīdzekļu iegādes procesa caurspīdīgumu. 

"Dienas bez rindām" ietvaros un arī pēc tam CSDD klientu apkalpošanas centros varēs saņemt informāciju par CSDD piedāvātajiem e-pakalpojumiem.

Kampaņas "Dienas bez rindām" laikā Latvijas iedzīvotāji vairāk kā 90 valsts un pašvaldību iestādēs saņems ieteikumus un konsultācijās, kā turpmāk labāk saņemt pakalpojumus attālināti.

Šobrīd Latvijā pieejami teju 500 dažādi e-pakalpojumi un darbs pie to attīstības turpinās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI