DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

ĀCM ierobežošanas pasākumu izmaksas segs no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saistībā ar nepieciešamību nekavējoši veikt pasākumus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) ierobežošanai Daugavpils novada Višķu pagastā, valdība otrdien, 18.jūlijā, pieņēma Ministru kabineta rīkojumu par papildu pasākumiem ĀCM ierobežošanai.

Rīkojums paredz nodrošināt finansējumu par dzīvnieku nogalināšanu un blakusproduktu iznīcināšanu. Iestādēm un uzņēmumiem, kuri tiks iesaistīti Višķu pagasta novietnē "Latgales bekons 1" esošo cūku nogalināšanā un sadedzināšanā, kopsummā paredzēts izmaksāt ne vairāk kā 211 000 eiro. No šīs naudas SIA "Grow Energy" plānots izmaksāt ne vairāk par 161 000 eiro par faktisko dzīvnieku blakusproduktu likvidēšanu, savukārt Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) plānots izmaksāt ne vairāk par 50 000 eiro par dzīvnieku nogalināšanu, kā arī segt transportēšanas un dezinfekcijas pakalpojumu izmaksas.

Ministru kabineta rīkojums "Par papildu pasākumiem Āfrikas cūku mēra ierobežošanai" stāsies spēkā tā parakstīšanas brīdī. Oficiālā publikācija - izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI