DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Kolumbijas un citu valstu eksperti apgūst Latvijas mežsaimniecības pieredzi un tradīcijas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
16. jūlijā dabas parkā “Tērvete” ar svinīgu diploma pasniegšanu noslēdzās starptautiskā vasaras skola “Dzīves cikls – no koka sēklas līdz augstas kvalitātes ekoloģiskiem koka produktiem”.

Noslēguma ceremonijā dalībniekus uzrunāja Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere, Ārlietu ministrijas Amerikas un Karību valstu nodaļas vadītāja Judīte Dobele un Kolumbijas vēstniece Latvijā Viktorija Gonsalesa Arisa (Victoria Gonzalez Ariza), kura ieradusies Latvijā, lai sveiktu deviņus Kolumbijas meža nozares speciālistus.

Uzrunājot klātesošos, vēstniece izteica gandarījumu par veiksmīgo Latvijas un Kolumbijas divpusējo sadarbību, kā arī Kolumbijas Lauksaimniecības un lauku attīstības ministrijas vārdā pateicās Latvijas Lauksaimniecības universitātei, Ārlietu ministrijai un citiem starptautiskās vasaras skolas atbalstītājiem par veiksmīgo projekta realizāciju un izteica cerību par veiksmīgu sadarbību arī nākotnē.

Projekta laikā no 8. līdz 16. jūlijam vasaras skolas dalībnieki apmeklēja lekcijas, praktiskās nodarbības un radošās darbnīcas, kur ieguva pieredzi meža atjaunošanas un kopšanas, kā arī koksnes pārstrādes un dažādu koksnes produktu izgatavošanas jomā, tādējādi izzinot Latvijas meža nozari un tās tradīcijas. Līdz ar Kolumbijas meža nozares speciālistiem starptautisko vasaras skolu apmeklēja dalībnieki no Grieķijas, Meksikas, Ķīnas, Slovākijas un Uzbekistānas.

Uzziņai

Starptautiskās vasaras skolas atbalstītāji Latvijā - Ārlietu ministrija, Valsts izglītības attīstības aģentūra, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Valsts Mežzinātnes institūts "Silava", AS "Latvijas Valsts meži", Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts un Jelgavas dome.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI