DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parakstīta NATO paplašinātās klātbūtnes uzņemošo valstu un ietvarnāciju aizsardzības ministru deklarācija

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 29. jūnijā, NATO paplašinātās klātbūtnes uzņemošo valstu un ietvarnāciju aizsardzības ministru tikšanās laikā parakstīta deklarācija, kas apliecina progresu attiecībā uz NATO paplašināto klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā, tādējādi īstenojot Varšavas samitā pieņemtos lēmumus.

Parakstot deklarāciju, ministri apstiprināja, ka NATO paplašinātā klātbūtne ir skaidrs un nepārprotams apliecinājums alianses solidaritātei, vienotībai un spējai aizstāvēt NATO dalībvalstis.

Deklarācija apliecina, ka Baltijas valstīs un Polijā ir izvietotas četras daudznacionālas bataljona līmeņa kaujas grupas, kas ir gatavas savstarpēji sadarboties, lai nodrošinātu alianses aizsardzību un īstenotu atturēšanu pret jebkuru iespējamo agresiju.

Tāpat deklarācija paredz, ka NATO paplašinātās klātbūtnes mērķis ir novērst konfliktus, aizsargāt aliansi, nodrošināt stabilitāti un stiprināt transatlantisko saikni.

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis šodien piedalās NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, kur diskutē par 2016. gada Varšavas samitā pieņemto lēmumu īstenošanu, NATO paplašinātās klātbūtnes nozīmi Baltijas valstīs un Polijā, kā arī aizsardzības un atturēšanas spēju stiprināšanu.

Savukārt šā gada 19. jūnijā Ādažu bāzē norisinājās svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija, kas noslēdza NATO daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI