DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par huligānismu personu grupā un tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada jūnija pirmajā pusē Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas saukti divi jaunieši. Turklāt viens no apsūdzētajiem pie kriminālatbildības saukts par Krimināllikuma 125. panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 16. aprīļa rītā apsūdzētie, atrodoties kāda veikala telpās, būdami alkohola reibumā, huligānisku motīvu vadīti, izmantojot to, ka veikala apmeklētājs neatbildēja uz apsūdzētā jautājumu, izraisīja konfliktu.

Viens no apsūdzētajiem kādam veikala apmeklētajām tīši sita ar dūrēm un kājām pa dažādām ķermeņa daļām.

Cits veikala apmeklētājs, reaģējot uz apsūdzētā prettiesiskajām darbībām, nolūkā tās pārtraukt, pieskrēja pie guļošā cietušā, kuru apsūdzētais bija pagrūdis uz grīdas. To redzot, otrs apsūdzētais, atbalstot otra apsūdzētā huligāniskās darbības, pats tajās iesaistījās, nodarot fiziskas sāpes veikala apmeklētājam, kas bija piesteidzies pie cietušā. Konfliktā iesaistījās vēl viens veikala apmeklētājs, kurš vienu no apsūdzētajiem satvēra aiz drēbēm, liekot nomierināties.

Apsūdzētie neņēma vērā veikala apmeklētāju un veikala darbinieces vairākkārtīgi izteiktos aizrādījumus pārtraukt huligāniskās darbības. Arī cietušā lūgums apsūdzētajiem pārtraukt pielietot fizisku vardarbību pret viņu, tika ignorēts.

Turpinot pielietot fizisku vardarbību pret vīrieti, cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Bauskas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI