DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par nelikumīgu 328920 cigarešu ievešanu un nedeklarēšanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 9. jūnijā Alūksnes rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāda persona apsūdzēta par nelikumīgu tabakas izstrādājumu ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot tos no robežsargu kontroles.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona 2017. gada 16. janvārī vadīja sev piederošu automašīnu, šķērsojot valsts robežu virzienā no Krievijas Federācijas uz Latvijas Republiku. Apsūdzētais transportlīdzekļa sienās, grīdā un jumtā slēpa 16446 paciņas ar 328920 cigaretēm, tās nedeklarējot.

Nelikumīgi ievestie tabakas izstrādājumi konfiscēti kādā no robežkontroles punktiem, nešķērsojot muitas kontroles punktu. Tādējādi minētās preces netika laistas brīvā apgrozībā, neradot ekonomiskas sekas.

Ar savu darbību, apsūdzētā persona, izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 190. panta trešajā daļā.

Lieta izskatīšanai nodota Alūksnes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI