DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Delna konferencē prezentēs rekomendācijas pašvaldību būvniecības iepirkumu procedūras uzlabošanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 16. jūnijā plkst. 12.00 Sabiedrība par atklātību – Delna aicina piedalīties konferencē “Ēnu ekonomika un korupcija pašvaldību būvniecības iepirkumos”.

Konferencē Delnas direktors Jānis Volberts prezentēs pētījuma rezultātus, kas iegūti, intervējot Latvijas būvniecības uzņēmējus par pieredzi, startējot pašvaldību iepirkumos. Gandrīz 90% uzņēmēju atzinuši, ka ēnu ekonomika un korupcija ir problēma, kas kropļo godīgu konkurenci. Konferences dalībniekiem būs iespēja novērtēt izstrādātās rekomendācijas nozares un iepirkumu procedūras sakārtošanai.

Nozīmīgākos ēnu ekonomikas un korupcijas veicinošos faktorus pašvaldību būvniecības iepirkumos prezentēs arī pārstāvji no Somijas un Baltkrievijas. Ēnu ekonomikas un būvniecības nozares eksperts, Pekka Muinonen, dalīsies Somijas pieredzē, kā cīnīties ar ēnu ekonomiku.

Pasākumu noslēgs valsts un privāta sektora pārstāvju paneļdiskusija par būvniecības uzņēmumu iesaisti ēnu ekonomikas un korupcijas mazināšanā, un par trauksmes celšanas nozīmību atklātības veicināšanā. Paneļdiskusijā piedalīsies pārstāvji no Latvijas, Baltkrievijas un Somijas (tiks precizēti).

Konference tiek organizēta projekta "Uzņēmēju iesaiste cīņā ar korupciju un izvairīšanos no nodokļu nomaksas" ietvaros ar Ziemeļvalstu valdību finansiālu atbalstu, sadarbībā ar Baltkrievijas organizāciju BEROC un Transparency International nodaļu Somijā. Projekta ietvaros ir veikts pētījums, kas sastāv no padziļinātām uzņēmēju intervijām, un organizēti vairāki darbsemināri jomas sakārtošanai un riskanto darījumu pārbaudei.

Lai pieteiktos konferencei lūdzu rakstiet Ilzei Vaivodei, Sabiedrības par atklātību – Delna projektu vadītāja, ilze.vaivode@delna.lv, 27008221.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI