DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Pašvaldības agrāk varēs uzsākt kultūras un dabas mantojuma objektu sakārtošanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai pašvaldības, kas īsteno projektus nozīmīga Latvijas kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai, aizsardzībai un attīstībai, agrāk varētu uzsākt plānoto objektu būvniecību, veikti grozījumi attiecīgajos Ministru kabineta (MK) noteikumos.* Apstiprinātās izmaiņas paredz noteikt agrāku projektu izdevumu attiecināmības periodu – 2016. gada 20. decembri, kad MK tika apstiprināts projektu iesniedzēju saraksts.

"Līdz ar veiktajām izmaiņām regulējumā jau šajā būvdarbu sezonā varēsim sākt ieguldīt Eiropas fondu finansējumu Siguldas, Valmieras, Rubenes, Cēsu, Amatas, Pārgaujas un Valkas kultūras un dabas mantojuma objektos," saka projekta "Kultūra, vēsture un arhitektūra Gaujas un laika lokos" vadītāja, Siguldas novada domes Attīstības pārvaldes Investīciju nodaļas vadītāja Inga Pole.

KM jau iepriekš ziņojusi, ka aizvadītā gada nogalē valdība apstiprināja 10 projektu iesniedzēju sarakstu, kuri var pretendēt uz ERAF līdzfinansējumu kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai, aizsardzībai un attīstībai. Virknē Latvijas kultūras un dabas mantojuma objektu tiks attīstītas esošās funkcijas un piedāvāti jauni pakalpojumi, nodrošināta investīciju ilgtspēja un ietekme uz sociālekonomiskā potenciāla attīstību, kā arī sekmēta integrācija vietējās ekonomikas struktūrā. Kopējās ERAF investīcijas projektu sarakstā ietverto pasākumu īstenošanai - 35 125 868 eiro.

1.atlases kārtas "Ieguldījumi kultūras un dabas mantojuma attīstībai visā Latvijas teritorijā (tai skaitā Rīgā), izņemot pārējās Baltijas jūras piekrastes pašvaldības" projektu iesniegumu sarakstā tika iekļautas sešas projektu idejas, savukārt 2. kārtā "Ieguldījumi kultūras un dabas mantojuma attīstībai pašvaldībās, kuru administratīvā teritorija robežojas ar jūru (izņemot Rīgu)" - četras projektu idejas. Šīs 10 idejas atbilstoši kvalitātes vērtēšanas kritērijiem komisijas vērtējumā ieguva nepieciešamo punktu skaitu.

Atbilstoši MK apstiprinātajam, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra 2017. gada 6. martā izsludināja ierobežotu projektu iesniegumu atlasi, aicinot projektu iesniedzējus – sarakstā minētās pašvaldības – sagatavot un iesniegt projektu iesniegumus.

*Ministru kabineta 2016.gada 24.maija noteikumi Nr.322 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" prioritārā virziena "Vides aizsardzības un resursu izmantošanas efektivitāte" 5.5.1.specifiskā atbalsta mērķa "Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus" īstenošanas noteikumi""

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI